Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Αλ Μανγκούς, κατέφυγε στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικάζεται ότι η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη, Ναζλά αλ Μανγκούς, η οποία τέθηκε σε αναστολή μετά την είδηση ​​της συνάντησής του με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν, κατέφυγε στην Τουρκία «ανησυχώντας για την ασφάλειά της».

Αυτό αναφέρουν εκτάκτως, οι New York Times των ΗΠΑ, επικαλούμενη  τον Λίβυο διπλωμάτη Σαλμίν Ασάαντ, που κοινοποίησε σχετικές πληροφορίες στο WhatsApp.

Αναφέρθηκε ότι η ανασταλείσα υπουργός ήρθε στην Τουρκία «ανησυχώντας για την ασφάλειά της». Ο Ασάαντ είπε επίσης ότι «ο λαός ήταν οργισμένος» και ότι είχε βάλει φωτιές κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Ασφάλειας της Λιβύης, από την άλλη, δήλωσε ότι επιβλήθηκε ταξιδιωτική απαγόρευση στην υπουργό Ναζλά αλ Μανγκούς, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα για έρευνα, και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι της επετράπη να φύγει από τη χώρα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Μιτίγκα της πρωτεύουσας. .

1 221

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Οργανισμός Εσωτερικής Ασφάλειας της Λιβύης, σε γραπτή δήλωση που κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) σχετικά με τους εν λόγω ισχυρισμούς, ανέφερε: «Ο Οργανισμός Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε διάψευσης της είδησης ότι επετράπη στην υπουργό Εξωτερικών που είχε ανασταλεί να ταξιδέψει ή ότι διευκόλυνε το ταξίδι της.

Αναφέρεται, όμως ότι η εν λόγω υπουργός δεν χρησιμοποίησε καμία από τις επίσημες θύρες του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένου της Προεδρικής, των VIP’s και  ότι διέφυγε από τις κοινές εξόδους.

«Οι κάμερες ασφαλείας θα εξηγήσουν τη διαφυγή της», όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ