Μαχητικό αεροσκάφος «Tornado» συνετρίβη σε άσκηση στη Σαουδική Αραβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι ένα από τα ευρωπαϊκής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Tornado συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής στα ανατολικά της χώρας.

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά την εκτέλεση της αποστολής ρουτίνας εκπαίδευσης στην περιοχή εκπαίδευσης της αεροπορικής βάσης King Abdulaziz στο Νταχράν.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου, Ταξίαρχος Τουρκί αλ Μαλίκι, δήλωσε:

«Στις 15:44 μ.μ. σήμερα, Δευτέρα, ένα μαχητικό αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αεροπορίας τύπου «Tornado» έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας στην περιοχή εκπαίδευσης του Αεροπορική βάση King Abdulaziz στο Νταχράν.»

Ο αλ Μαλίκι επιβεβαίωσε την επιβίωση του πληρώματος του αεροπλάνου αφού χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα και ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή απώλειες στο έδαφος ως αποτέλεσμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Ερευνητική επιτροπή ξεκίνησε τα καθήκοντά της για να ανακαλύψει τις λεπτομέρειες των αιτιών του δυστυχήματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το «Tornado» είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών εργασιών που αναπτύσσεται και παράγεται από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Αυτό το αεροσκάφος αποτελεί ουσιαστικό μέρος των δυνάμεων αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς το Βασίλειο διαθέτει 72 αεροσκάφη Tornado IDS και 48 αεροσκάφη Tornado ADV.

Saudi Defense

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ