114 Κρουσματα και 11 νεκροί απο την νόσο των Λεγεωνάριων στην Πολωνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολωνία εξαιτίας της εμφάνισης και εξάπλωσης της νόσου των λεγεωνάριων. «Επιβεβαιώθηκαν 144 κρούσματα και 11 θάνατοι» από τη νόσο των λεγεωνάριων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ανταμ Σίντορ, περιφερειακός υγειονομικός επιθεωρητής.

Τα θύματα της νόσου, ηλικίας από 64 έως 95 ετών, υπέφεραν όλοι από χρόνια νοσήματα. «Αναζητούμε την πηγή μόλυνσης. Εξετάζεται επί του παρόντος η μόλυνση του δικτύου παροχής ζεστού και κρύου νερού» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εξετάσεων, η παρουσία του βακτηριδίου λεγιονέλλα επιβεβαιώθηκε σε διαφορετικά επίπεδα στα μισά από τα πρώτα 18 δείγματα νερού που εξετάστηκαν. Ελήφθησαν συνολικά 105 δείγματα. «Αυτό δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι το σύστημα ύδρευσης είναι η πηγή μόλυνσης. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές» είπε ο υγειονομικός επιθεωρητής.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι Αρχές της πόλης Ζέσουφ στη νοτιοανατολική Πολωνία, που μετρά περίπου 200.000 κατοίκους, πραγματοποίησαν επιπρόσθετες εργασίες απολύμανσης σε όλο το δίκτυο. Η λεγιονέλλα είναι βακτηρίδιο που αναπτύσσεται στο νερό ή στα κλιματιστικά και προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων βακτηριολογικής προέλευσης. Η μόλυνση προκαλείται διά της αναπνευστικής οδού, από εισπνοή του βακτηρίου, ενώ η ασθένεια δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

O χρόνος επώασής της είναι δύο με τρεις ημέρες και συνήθως είναι δύσκολο να διαγνωστεί στην αρχή, επειδή τα συμπτώματά της είναι παρόμοια με άλλες μορφές πνευμονίας. Συνήθως περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πιθανώς πάνω από 40°C, βήχα, μυϊκούς πόνους και πονοκέφαλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ