Εκπρόσωπος τύπου Ε.Ε: Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη…η μεγαλύτερη στην ΕΕ από το 2000 (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

29 Αυγ. 2023

Εκπρόσωπος τύπου Ευρωπαϊκής επιτροπής

Πυρκαγιές: η μεγαλύτερη επιχείρηση εναέριας πυρόσβεσης rescEU στην Ελλάδα 

IMG 20230829 181212
Για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Επιτροπής κινητοποίησε 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο από το αποθεματικό rescEU, που σταθμεύουν σε 6 κράτη μέλη. Επιπλέον, 6 ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνεισφέρει με 6 ομάδες επίγειων δασοπυρόσβεσης μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. 
Μέχρι στιγμής, πάνω από 81.000 εκτάρια έχουν καεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης
Αυτή η πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη στην ΕΕ από το 2000, όταν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρών (EFFIS) άρχισε να καταγράφει δεδομένα. 
Από τότε που η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι, στις 20 Αυγούστου, η ΕΕ ανέπτυξε 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα rescEU σταθμευμένα σε Κροατία, Κύπρο, Γαλλία Γερμανία, Ισπανία και Σουηδία, 1 ελικόπτερο Blackhawk από την Τσεχία, 407 πυροσβέστες και 62 οχήματα από Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Γαλλία Ρουμανία, Σερβία και Σλοβακία. 
Επιπλέον, η δορυφορική χαρτογράφηση Copernicus της ΕΕ εξυπηρέτησε ως εξέδωσε 20 χάρτες των πληγεισών περιοχών. 
Η βοήθεια αυτή ακολουθεί την άμεση αντίδραση της ΕΕ στην προηγούμενη ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ από την Ελλάδα. 
Τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε μια συντονισμένη ανάπτυξη με 9 αεροπλάνα, 510 πυροσβέστες και 117 οχήματα για την αντιμετώπιση των κλιμακούμενων δασικών πυρκαγιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Υ.Γ

Εμείς πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ για την έκταση και το μέγεθος των πυρκαγιών …

ΔΗΜΟΦΙΛΗ