Την συνταγματική του υποχρέωση για αναδάσωση, την παρουσιάζει ως «πρωτοβουλία»…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένθερμη η ανακοίνωση της κυβέρνησης και λίγο βιαστική πως θα εκτελεσθεί άμεση αναδάσωση (ανάπλαση την είπαν με νόημα) σε Έβρο και Πάρνηθα. Σε μια στιγμή που και οι δύο περιοχές ακόμα καίγονται! Ο Έβρος πολύ, και η Πάρνηθα λιγότερο.

Μα αν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης/κατάσβεσης, σε τι οφελεί η αναδάσωση; Για νάχουν να ξανακαίνε; Αυτό ήδη γινεται. Μέτρα λοιπόν δεν ανακοινώνονται, αναδιοργάνωση των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης, στον καιρό, χάραξη για προσβάσιμες αντιπυρικές ζώνες δεν, ακόμα, υπάρχει, όμως η επαναδάσωση ξεκινά αμέσως. Δηλαδή όλα «στο γόνατο». Κι ‘ όπου βγει.

Αυτά λοιπόν γίνονται και αυτοί είναι που τα πράττουν. Ας ανακοίνωναν μια, έστω μία «αλατισμένη» κουβέντα, αφού τα στερεότυπα που χρησιμεύουν μόνο «για να περάσουμε τον κάβο» σήμερα δεν τους οφελούν. Υπάρχει λαϊκή αγανάκτηση οποία καθημερινά αυξάνεται, και θα υποτυπωθεί στην επόμενη κάλπη, όσο κι’ αν αντιπολίτευση (αξιωματική) δεν υπάρχει, και αυτό σίγουρα θα φανεί.

ΥΓ. Στον κατα κανόνα πυρόπληκτο νομό της Ηλείας, εφέτος το καλοκαίρι, και παρ’ ολο τον καύσωνα, δεν υπήρξαν αυτοαναφλέξεις. Και κανενός δεν του έπεσε αναμμένο το τσιγάρο από το στόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ