Ο Χάρης Θεοχάρης γκρεμίζει την ..κυβερνητική προπαγάνδα: Βουλιάζουμε στο χρέος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επική παρέμβαση που Χάρη Θεοχάρη στη Βουλή. Όχι, δεν τον έπιασε κρίση ειλικρίνειας και τύψεων. Αλλά παραδέχτηκε την πικρή αλήθεια, δηλαδή ότι ο Μητσοτάκης έχει καταντήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια του δημόσιου χρέους, ώστε να φτάσει στο παρασύνθημα: Να πουλήσουμε δημόσια περιουσία για να μειώσουμε το χρέος!
Δείτε την παρέμβαση του:
«Η χώρα μας, δεν ξέρω, αν το ξέρετε, έχει ακόμα ένα από τα υψηλότερα χρέη στον κόσμο. Και αν δεν αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία για να μειώσουμε το χρέος μας, ούτε επενδυτική βαθμίδα μπορούμε να πάρουμε και γενικότερα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων», είπε ο υφυπουργός κατά την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε: «συνεπώς το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι..ΠΕ.Δ.), είναι συγκεκριμένο, είναι δημοσιευμένο, κάθε χρόνο ή σε τακτά χρονικά διαστήματα επικαιροποιείται και αξιοποιεί ότι πρέπει να αξιοποιήσει χάριν του ελληνικού λαού. Παραχωρήσεις, συνήθως, κάνει, όχι πωλήσεις, αλλά, εν πάση περιπτώσει, έχει στα χέρια του τα εργαλεία να τα αξιοποιήσει συνολικά».
«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η χώρα μας και από τους ευρωπαϊκούς κανόνες και από την οικονομική θεωρία, πρέπει να μειώσει να μπει σε αυτόν τον δρόμο της συνετής μείωσης του χρέους. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι και οι όποιες αποκρατικοποιήσεις, διότι τα έσοδα πηγαίνουν κατευθείαν στη μείωση του χρέους», ανέφερε ο Χ. Θεοχάρης δίνοντας έμφαση στη μείωση του δημόσιου χρέους «γιατί δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε εμείς για τα παιδιά μας. Γιατί αυτό το χρέος το έχει στην πλάτη του κάθε Έλληνας πολίτης από την πρώτη μέρα που γεννιέται. Αυτή είναι η πρώτη προίκα που δίνουμε στα παιδιά μας: το χρέος τους».
«Ξαναλέω. Δεν θα πάω στην οικονομική θεωρία, στον Ρογκόφ και τις μελέτες του περί το 90%, που το θεωρούν βέλτιστο ύψος του χρέους, θα σας πω μόνο, ότι και για λόγους επενδυτικής βαθμίδας και για λόγους υποχρεώσεων απέναντι στις ευρωπαϊκές συνθήκες,  πρέπει να μειώσουμε το χρέος», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ