Κύπρος: Έρευνες για συμβάν με εθνοφρουρό στη Χλώρακα μετά απο ισχυρισμούς που κάνουν λόγο για απαγωγή και ξυλοδαρμό του απο ομάδα 10 Σύρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη έρευνα για το επεισόδιο με τον 18χρονο Εθνοφρουρό στη Χλώρακα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κάνουν λόγο για απαγωγή & ξυλοδαρμό του απο ομάδα 10 Σύρων.
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται διάφορα πρόσωπα Σύρων & του λογαριασμού που ανέβασε το βίντεο.Εχει συλληφθεί ένας 22χρονος

Την ώρα που η κατάσταση στη Χλώρακα χαρακτηρίζεται τεταμένη, στον απόηχο των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα, μεταξύ αλλοδαπών και Ελληνοκυπρίων, ως αποκορύφωμα της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ολιγωρίας και της αδράνειας όλων των αρμοδίων, άλλο ένα επεισόδιο φαίνεται να έχει τεντώσει το σχοινί.

Στο όλο σκηνικό που επικρατεί, ήρθαν να προστεθούν και ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω των social media, που κάνουν λόγο για απαγωγή και ξυλοδαρμό εθνοφρουρού, ο οποίος τελεί υπό καθεστώς φόβου και δεν προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα όσα διατυπώνονται σε διάφορες αναρτήσεις στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τέθηκαν στο μικροσκόπιο της Αρχών, οι οποίες άρχισαν να διερευνούν κάθε ισχυρισμό και να συλλέγουν στοιχεία που θα ρίξουν φως στο τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στη Χλώρακα.

Αυτό που προκύπτει από τη μέχρι στιγμής διερεύνηση, είναι πως υπήρξε επεισόδιο, χωρίς όμως η Αστυνομία να έχει ενώπιον της καταγγελία από το θύμα ή την οικογένεια του, ωστόσο δεδομένου της σοβαρότητας, αποφάσισε όπως ενεργήσει αυτεπάγγελτα.

Μάλιστα, πληροφορίες μας αναφέρουν πως ενώπιον των Αρχών υπάρχουν στοιχεία που ταυτοποιούν πρόσωπο/α και έγιναν κάποιες ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις που φαίνεται να επιβεβαιώνουν επεισόδιο, ενώ την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο βρίσκονται διάφορα πρόσωπα αλλοδαπών και συγκεκριμένα Σύρων, οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιευθήκαν στο διαδίκτυο. Με αυτά τα στοιχεία και άλλα που φτάνουν ενώπιον της Αστυνομίας, γίνονται έρευνες ώστε να ταυτοποιηθούν πρόσωπα.

Σε ότι αφορά το τι ακριβώς συνέβη, αυτό που αναφέρεται, είναι πως η Αστυνομία διερευνά διάφορες πληροφορίες, ούτως ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα ακριβή γεγονότα. Δηλαδή, το σημείο από όπου τραβήχτηκε το βίντεο, από το οποίο αποτυπώθηκε η φωτογραφία του 18χρονου που είδε το φως της δημοσιότητας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως απειλήθηκε από αριθμό αλλοδαπών.

Δηλαδή, όπως αναφέρεται από αστυνομικές πηγές, εξετάζονται στοιχεία ώστε να διαπιστωθεί το χρονικό και το σημείο που έγινε το συμβάν και κάτω από ποιες περιστάσεις. Πάντως, οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός απήχθη και μεταφέρθηκε στην παραλία.

Σημειώνεται πως, στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά για βίντεο που αναρτήθηκε στα social media από αλλοδαπό που έδειχνε τον 18χρονο στρατιώτη, ωστόσο στη συνέχεια διαγράφηκε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε συλλήψεις, ωστόσο διερευνώνται όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συλλέγονται από τις Αρχές. Επαναλαμβάνεται πως ενώπιον των Αρχών δεν υπάρχει γραπτή καταγγελία αλλά η Αστυνομία της Πάφου ενεργεί αυτεπάγγελτα, δεδομένου της σοβαρότητας του επεισοδίου και των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πάντως, τα όσα διατυπώνονται στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν νέο αναβρασμό στη Χλώρακα, με τους πολίτες να ζητούν τη διερεύνηση και τη διαλεύκανση του επεισοδίου.

Την ίδια ώρα, στη Χλώρακα συνεχίζουν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τη διατήρηση της τάξης και διενεργούνται αυξημένοι έλεγχοι και περιπολίες.

reporter.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ