Κατακραυγή για τις άθλιες δηλώσεις Μητσοτάκη ενώ ο Έβρος αφανίζεται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη, στη συνάντηση που είχε με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βορείου Ελλάδας και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση προκλητικά υποβαθμίζει το θέμα της βιβλικής καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές.

Ο Πρωθυπουργός χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα, τόνισε ότι τον όλεθρο που έχουν προκαλέσει οι φωτιές και κυρίως αυτή στον Έβρο όπου η λαίλαπα μαίνεται για 12η μέρα, τον… αντισταθμίζει η… καλή απόδοση της οικονομίας!

Από που να το πιάσει και που να το αφήσει κανείς… Οι εικόνες Αποκάλυψης και η ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, μάλλον είναι η κανονικότητα για τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί ως αντιστάθμισμα την «καλή απόδοση» η οποία είναι τα pass, τα καλάθια, η αισχροκέρδεια και η επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων, σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει γονατίσει.

  • Είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Κι αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το -θα έλεγα- σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω των καταστροφικών φωτιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς. Μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται».

«Ντροπή!»

Σφοδρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Στέργιο Καλπάκη να δηλώνει τα εξής:

Την ώρα που ο Έβρος καίγεται για δωδέκατη ημέρα και η χώρα ζει μια τεράστιων διαστάσεων καταστροφή, με ανθρώπινες απώλειες και τραγικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, ο κ. Μητσοτάκης ζει στον κόσμο του. Δήλωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ότι «η πορεία της οικονομίας αντισταθμίζει το σκοτεινό κλίμα λόγω πυρκαγιών».

Μία ημέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ήδη τις προθέσεις του. Να υποβαθμίσει την έκταση της καταστροφής για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του. Ντροπή!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ