Η Γερμανία αλλάζει τον νόμο για τις μυστικές υπηρεσίες εξωτερικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ενέκρινε αλλαγές στο νόμο βάσει του οποίου λειτουργεί η Κρατική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, με την ιδέα να της παρέχει καλύτερη προστασία έναντι της κατασκοπείας, ανέφερε το DPA.

Η πρωτοβουλία αλλαγής είναι επίσης μια απάντηση στη ρωσική κατασκοπεία που εντοπίστηκε στις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασής τους στο παλάτι Meseberg, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι υπουργοί του ήρθαν στην έγκριση του νομοσχεδίου που συντάχθηκε στο γραφείο του καγκελαρίου.

Οι υπουργοί ενέκριναν επίσης μηχανισμούς για την πρόληψη της κατασκοπευτικής δραστηριότητας στην ίδια την εσωτερική δομή της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων αιφνιδιαστικών ελέγχων του προσωπικού, των προσωπικών τους αποσκευών και των προσωπικών τους οχημάτων από ανεξάρτητους αξιωματικούς ασφαλείας.

Οι ανεξάρτητοι υπάλληλοι θα πρέπει επίσης να μπορούν να ελέγχουν τα κινητά τηλέφωνα του προσωπικού σε περίπτωση που υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά. «Υποτιθέμενες δραστηριότητες κατασκοπείας άλλων υπηρεσιών πληροφοριών θα πρέπει να εντοπιστούν σε πρώιμο στάδιο μέσω επιθεωρήσεων», αναφέρει το νομοσχέδιο.

Αυτές οι ενέργειες της γερμανικής κυβέρνησης έρχονται στον απόηχο της σύλληψης ενός αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών στο Βερολίνο ως ύποπτος για κατασκοπεία τον Δεκέμβριο του 2022. Πιστεύεται ότι διαβίβασε πληροφορίες που έλαβε κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη Μόσχα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία από το Κρεμλίνο.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης απόφαση για τροποποίηση του νόμου για την προστασία του συντάγματος, ο οποίος επηρεάζει τις εγχώριες πληροφορίες και το νόμο για τη στρατιωτική αντικατασκοπεία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ