Πλήγμα στην ουκρανική αεροπορία – Έξι Ουκρανοί πιλότοι σκοτώθηκαν κοντά στο Μπαχμούτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι Ουκρανοί πιλότοι σκοτώθηκαν πετώντας προς το Αρτεμόφσκι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της 18ης Ειδικής ταξιαρχίας αεροπορίας των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Γεβχέν Ρακίτα.

 Χθες, έξι πιλότοι της 18ης χωριστής ταξιαρχίας αεροπορίας του στρατού που πήρε το όνομά του από τον Ιγκόρ Σικόρσκι πέθαναν προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκι) ενώ εκτελούσαν μια αποστολή μάχης, αναφέρει το Strana.ua. Ο Ρακίτα ανέφερε ότι οι πιλότοι και οι αξιωματικοί σκοτώθηκαν.

Η ουκρανική pravda ανέφερε στις 30 Αυγούστου ότι το περιστατικό αφορούσε δύο ελικόπτερα MI-8 κοντά στην πρώτη γραμμή της πόλης Κραματόρσκ στην περιοχή του Ντόνετσκ στις 29 Αυγούστου.

Όσοι σκοτώθηκαν, όπως αναφέρθηκε, είχαν βαθμούς αξιωματικών. Ένας από αυτούς είναι από την περιοχή της Πολτάβα και οι υπόλοιποι από άλλες περιοχές της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στην Πολτάβα την 1η Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι πιλότοι από την περιοχή της Πολτάβα θα ταφούν στην πόλη και οι σοροί των άλλων θα μεταφερθούν στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται.

 Ωστόσο, τα ονόματα και οι συνθήκες του θανάτου δεν αποκαλύπτονται για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τον Ρακίτα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ