Αναστατωση στο Λεκανοπέδιο: Γιατί πετούν μαχητικά σήμερα στην Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρία F-35 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν σήμερα, Πέμπτη, μετά το μεσημέρι πάνω από την Αθήνα και προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Τα αμερικανικά F-35 έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην Athens Flying Week – Tanagra International Airshow.

Μάλιστα, πιλότος στο ένα από τα τρία αεροσκάφη ήταν γυναίκα.

Η Athens Flying Week – Tanagra International Airshow επιστρέφει για 11η φορά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Μεταξύ άλλων, στην Athens Flying Week – Tanagra International Airshow το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει:

Το Rafale Solo Display «Black Seven II» από τη Γαλλία με τον νέο επετειακό του διάκοσμο.
Το Eurofighter Typhoon Solo Display από τη Σαουδική Αραβία σε μια μοναδική επίδειξη πτητικών ικανοτήτων.
Τα μοναδικά F-16 «Dream Viper» από το Βέλγιο με την εντυπωσιακή πράσινη Οχιά και το κόκκινο «Dannebrog 800» από τη Δανία.
Πέντε ακροβατικά σμήνη έρχονται στην Athens Flying Week:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Fursan Al Emarat. Με επτά αεροσκάφη να εκτελούν καθηλωτικούς ακροβατικούς ελιγμούς, οι «Ιππότες» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπόσχονται ένα μοναδικό θέαμα.
Τα «Γεράκια» της Σαουδικής Αραβίας, οι Saudi Hawks με τα πράσινα Bae Hawk Mk.65
Οι «Αετοί» της ισπανικής Αεροπορίας, οι Patrulla Aguila
Από την ελβετική Πολεμική Αεροπορία, για ένα μοναδικό αεροπορικό σόου, έρχεται η ακροβατική ομάδα PC-7 ενώ οι Ιταλοί WeFly, το μοναδικό ακροβατικό σμήνος ΑμεΑ στον κόσμο, θα σας ταξιδέψουν με τις εντυπωσιακές τους φιγούρες
Ο Ιταλός πρωταθλητής Luca Bertossio με το μοναδικό ακροβατικό Glider και το Skyvan της AviationPhotoCrew.
Από την Athens Flying Week 2023 δεν θα λείψει το εντυπωσιακό F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και το μοναδικό Τ-6 «Daedalus».

Το Air Show φιλοξενεί και το σύνολο των αεροπορικών μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δείτε από κοντά τα ελληνικά Rafale, F-4 Phantom, Mirage 2000-5, T-6 Buckeye καθώς και τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επιπλέον μια επίδειξη ικανοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, αλλά και μια εντυπωσιακή αερομαχία.

Παράλληλα, μαζί με τα ελληνικά και ξένα αεροσκάφη, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και αεροπλάνα από τον στόλο της AEGEAN σε μοναδικούς σχηματισμούς πάνω από το αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Στον χώρο θα λειτουργεί επίσης στατική έκθεση όπου, μεταξύ άλλων, θα δώσουν το «παρών» τα αυστριακά PC-7 Turbotrainer και το γερμανικό Tornado.

Όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν η RC Kavala Acro Team, με μια εκπληκτική επίδειξη αερομοντελισμού, οι Hellenic Skydivers που θα ανοίξουν και φέτος την Athens Flying Week με άλμα ελευθέρας και η Ανεμολέσχη Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ