Γύρω γύρω από το Σουφλί οι φλόγες – Συνεχίζεται και ο εφιάλτης των αναζωπυρώσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για 14η ημέρα καίγεται ο Έβρος. Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα της. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη ενώ οι φλόγες βρίσκονται γύρω από το Σουφλί. Η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

Ο εφιάλτης των αναζωπυρώσεων δεν λέει να τελειώσει. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές δίνουν μάχη επί συνεχόμενες ημέρες με τις φλόγες, που έχουν βόρεια και ανατολική κατεύθυνση, προς Πρωτοκκλήσι αλλά και το Σουφλί, περιοχή όπου βρίσκεται και το ισχυρότερο μέτωπο. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι κάτοικοι του Σουφλίου έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ αναμένεται συνέχεια στις εκτεταμένες επιχειρήσεις κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας.

Γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί. Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα. Μιλώντας ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ