Ερντογάν και Πούτιν θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα για να συζητήσουν τη συμφωνία για τα σιτηρά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικές πηγές ανέφεραν, την Πέμπτη, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν τη συμφωνία σιτηρών.

Οι πηγές πρόσθεσαν στο Reuters ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν θα συζητήσουν μια πρόταση από τη Μόσχα που προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη «συμφωνία σιτηρών».

Το ρωσικό υπουργείο πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι, βάσει της πρότασης, η Ρωσία θα στείλει ένα εκατομμύριο τόνους σιτηρών στην Τουρκία σε μειωμένη τιμή, με οικονομική υποστήριξη από το Κατάρ, για να το επεξεργαστεί η Άγκυρα και να το στείλει στις χώρες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

1 247

Επιπρόσθετα, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν για τις εξαγωγές σιτηρών, τονίζοντας ότι η χώρα του «καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες και αναζητά τρόπους για να αναβιώσει τη συμφωνία»

Ο Φιντάν πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα, ότι «οι πρωτοβουλίες μας θα συνεχιστούν σχετικά με τη συμφωνία σιτηρών, η οποία έχει μεγάλη σημασία για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη».

Επεσήμανε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ετοιμάσει, με τη συμβολή της Τουρκίας, ένα νέο πακέτο προτάσεων και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί την κατάλληλη βάση για την επανέναρξη της συμφωνίας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ