Έρχονται επικίνδυνες βροχές αλλα ούτε σταγόνα δεν θα πέσει στον Έβρο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα από το συνηθισμένο θα έλθει το φθινόπωρο στην χώρα μας καθώς το σκηνικό του καιρού αλλάζει αρκετά με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, «ο Σεπτέμβριος θα θυμίζει Νοέμβριο».

Ο ειδικός, μάλιστα, τονίζει ότι τα φαινόμενα θα προκαλέσουν ακόμα και πλημμύρες γι’αυτό θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. 

«Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας».

Όπως τόνισε, όμως, ο κ. Μαρουσάκης «σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Η πρόβλεψη του meteo

Η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο του Έβρου δεν αναμένεται να βελτιωθεί ούτε με την επερχόμενη κακοκαιρία και τις βροχές που θα πέσουν.

Τα έντονα φαινόμενα μπορεί να επηρεάσουν σχεδόν όλη την χώρα εκτός από τον Έβρο ο οποίος τείνει να εξαφανιστεί από τον χάρτη λόγω της φωτιάς που μαίνεται για 14η μέρα!

Συγκεκριμένα, στην τελευταία του ανάρτηση η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από το συνολικό ύψος βροχής σε χιλιοστά που προβλέπει το αριθμητικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι την Τρίτη 5/9, φαίνεται ότι η περιοχή του Έβρου θα είναι από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας μας που δεν θα δεχθεί βροχοπτώσεις».

Δείτε την ανάρτηση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ