Ανεβαίνει ξανά η τιμή της βενζίνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοντά στα δύο ευρώ το λίτρο σκαρφάλωσε ξανά η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στους οδηγούς που επέστρεψαν απο τις διακοπές και κινούνται με τα οχήματα τους απο και προς τη δουλειά τους.

Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Πρόκειται για αύξηση που ξεπερνά τα 12 λεπτά το λίτρο απο τις αρχές Ιουλίου.

Η ακρίβεια στα Καύσιμα, εξακολουθεί ν’ αποτελεί μεγάλο αγκάθι στα πλευρά του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, αφού αφορά σε μεγάλο βαθμό, την αδυναμία των Ελλήνων καταναλωτών, ν’ ανταπεξέλθουν.

Με μέση τιμή στα πρατήρια της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, είναι 2,026 ευρώ

στην Άρτα και τα Γρεβενά 2,003 ευρώ, στα Δωδεκάνησα 2,155 ευρώ, στη Λευκάδα 2,07 ευρώ, στη Χαλκιδική 2,024 και στις Κυκλάδες 2,246 ευρώ το λίτρο.

Με τέτοιες τιμές μόνο η μετακίνηση στην εργασία μέσα στην πόλη θα κοστίσει κοντά στα 300 ευρώ το μήνα.

Η Ελλάδα είναι μια απο τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης με μέση τιμή τα 1,992 ευρώ το λίτρο στην απλή αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων.

Ακόμη και στην Ουκρανία που γίνεται πόλεμος, η τιμή της βενζίνης είναι στα 1, 318 ευρώ, στο Λουξεμβούργο 1,757 ευρώ, στην Αυστρία 1,692 ευρώ, στην Ισπανία 1,717 ευρώ, στη Γερμανία 1,874 ευρώ και στο Βέλγιο 1,826 ευρώ.

Ο χειμώνας που έρχεται, προμηνύει μια δύσκολη περίοδο για τους οδηγούς που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά και για τα νοικοκυριά, που θ’ αντιμετωπίσουν τιμές ρεκόρ στο πετρέλαιο Θέρμανσης, απ’ τον Οκτώβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ