Ουκρανία: «Δεν έχουμε Ρώσους αιχμαλώτους για να τους ανταλλάξουμε με Ουκρανούς»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αρκετοί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου. Είναι, ακόμη πιο δύσκολο, να ανταλλάξουμε αμάχους ομήρους».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Βερχόβνα Ράντα , Ντμίτρο Λούμπινετς σε συνέντευξή του στο Radio Svoboda.org.

Όταν ρωτήθηκε πόσοι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου παραμένουν στη ρωσική αιχμαλωσία, ο Λούμπινετς απάντησε: «Πολλοί. Υπάρχει ένας αριθμός που δεν τον λέμε δημόσια».

Ο αριθμός των Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου στην Ουκρανία επίσης δεν αποκαλύπτεται δημόσια.

3

Σύμφωνα με τον Διαμεσολαβητή, υπάρχουν προβλήματα με το ταμείο ανταλλαγής: «Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αρκετούς Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, τους οποίους θέλουμε να ανταλλάξουμε με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου. Υπάρχουν εκεί (στη ρωσική πλευρά) αλλά ο αριθμός για ανταλλαγή δεν είναι αρκετός. Και είναι κι αυτό πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον Λούμπινετς, μερικές φορές έχει την εντύπωση ότι η ρωσική πλευρά δεν ενδιαφέρεται καθόλου για Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Και αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα.

«Μερικές φορές είναι πιο ενδιαφέρον για τους Ρώσους να χρησιμοποιούν και τους αιχμαλώτους πολέμου τους και τους συγγενείς των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, αλλά όχι να τους επιστρέψουν στα σπίτια τους. Και για να εξαπατήσουν τους συγγενείς των αιχμαλώτων πολέμου λένε ότι φταίει η Ουκρανία. Προσφέρουμε κάτι για αυτούς, αλλά δεν είναι έτοιμοι», πρόσθεσε ο διαμεσολαβητής.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ