Ζελένσκι: «Η εξάλειψη της διαφθοράς είναι το κλειδί για να νικήσουμε τη Ρωσία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε να προτείνει στο κοινοβούλιο να εξισώσει τη διαφθορά με την προδοσία κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του στρατιωτικού νόμου στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο «Ukrinform».

«Οι προτάσεις μου για την εξίσωση της διαφθοράς με την προδοσία σε καιρό πολέμου θα παρουσιαστούν στον νομοθέτη στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Ναταλία Μοσιιτσούκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια πρωτοβουλία θα είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο, ώστε κανείς να μην διανοηθεί καν να διαπράξει πράξεις διαφθοράς. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται για βία, δεν είναι σταλινισμός», αν, όμως, υπάρχουν στοιχεία, κάποιος πρέπει να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι το Βερχόβνα Ράντα θα μπορούσε να λάβει ένα σχέδιο μιας τέτοιας απόφασης ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως τόνισε ο αρχηγός του κράτους, η διαφθορά ή οι κίνδυνοι της δεν είναι μόνο εσωτερικό πρόβλημα, καθώς έχουν «απόηχο» και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι δεν έχει πολύ χρόνο να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες της καταπολέμησης της διαφθοράς και ότι δίνει προσοχή σε θεμελιώδεις αποφάσεις.

Όπως αναφέρθηκε, η Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς σκοπεύει να ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου μια ειδική πύλη όπου οι καταγγέλλοντες θα μπορούν να αναφέρουν ανώνυμα περιπτώσεις διαφθοράς.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος υποστήριξε ότι η εξάλειψη των δωροδοκιών είναι το κλειδί για την ήττα της Ρωσίας, ελπίζει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς θα διευκολύνει τους εταίρους να στηρίξουν τις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας, που θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια, σημείωσε το Reuters.

Η σειρά κυβερνητικών ανατροπών για τη διαφθορά περιλάμβανε την απόλυση με διάταγμα του Ζελένσκι αυτόν τον μήνα όλων των επικεφαλής της περιφερειακών κέντρων στρατολόγησης μετά από έλεγχο σε εθνικό επίπεδο.

Η Ουκρανία κατατάσσεται στην 116η θέση μεταξύ 180 χωρών στον τελευταίο δείκτη αντίληψης της διαφθοράς που ετοίμασε η Transparency International.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ