Συρία: 52 νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ SDF και αραβικών φυλών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι «τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις στη βορειοανατολική Συρία από την περασμένη Κυριακή».

Το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έξι άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, είναι μεταξύ των νεκρών.

 Από την περασμένη Κυριακή, ανακοινώθηκε ότι 58 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ των αραβικών φυλών της περιοχής και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που αποτελούν τη βασική ραχοκοκαλιά των Ομάδων Λαϊκής Άμυνας- YPG.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συγκρούσεις στο Ντέιρ εζ Ζορ είναι οι μεγαλύτερες στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα, επίσης, με την «DW Türkçe», οι συγκρούσεις ξεκίνησαν με τη σύλληψη στην οποία προέβησαν οι SDF, του Προέδρου του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ εζ-Ζορ, Αχμέτ Αλ Χαμπίλ, που τοποθετήθηκε από αραβικές φυλές, κατηγορώντας τον για διαφθορά και κατασκοπεία. Ορισμένοι τοπικοί ακτιβιστές κατηγορούν τον Αλ Χαμπίλ ότι κερδίζει σημαντικά έσοδα από το λαθρεμπόριο στην περιοχή.

Συγκρούσεις μεταξύ των SDF και αραβικών φυλών σημειώθηκαν στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco, κοντά στην πόλη Tabiye, ανατολικά του Ευφράτη. Εδώ σταθμεύουν και μονάδες του Διεθνούς Συνασπισμού, που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση του ISIS, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Έκκληση για ειρήνη από τις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε γραπτή δήλωση για τις συγκρούσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις συγκρούσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τις SDF και τις αραβικές φυλές να τερματίσουν τη σύγκρουση και να επιλύσουν το πρόβλημα ειρηνικά. Σε μια δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X της Πρεσβείας στη Συρία, την οποία η Ουάσιγκτον ανέστειλε τις δραστηριότητές της το 2012, είπε: «Η βία στη βορειοανατολική Συρία πρέπει να σταματήσει» και ζήτησε από τα μέρη να λύσουν το πρόβλημα ειρηνικά.

Ο Διεθνής Συνασπισμός, ο οποίος ιδρύθηκε υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του ISIS, κάλεσε επίσης τα μέρη να τερματίσουν τη σύγκρουση χθες.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ