Απόφαση κόλαφος της Δικαιοσύνης: Γκρεμίστηκαν οι συκοφαντίες κατά της Βασιλικής Θάνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με απόφασή του, το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε ότι τόσο ο τίτλος όσο και το περιεχόμενο του από 23-2-2022 δημοσιεύματος της ιστοσελίδας «iefimerida» σε βάρος της επίτ. Προέδρου Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου είναι αναληθή και ότι συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση και προσβάλλουν την προσωπικότητά της.

Ειδικότερα, δέχθηκε α) ότι είναι αναληθές ότι η ενάγουσα διέπραξε δήθεν ποινικά αδικήματα σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ότι, αντίθετα, αποδείχθηκε ότι, κατά τη θητεία της, ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ούτε πίεσε ούτε εκβίασε τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ζητώντας ανταλλάγματα, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια μέσου άλλου προσώπου. β) ότι είναι αναληθές ότι η ενάγουσα Βασιλική Θάνου άσκησε «επιρροή» στην Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, κατά την διενέργεια, εκ μέρους της τελευταίας, της ποινικής διερεύνησης, επί της μηνυτήριας αναφοράς του Ανδρέα Βγενόπουλου, για να επιτευχθεί ευνοϊκή υπέρ της ενάγουσας έκβαση και ότι, αντίθετα, αποδείχθηκε ότι η διενεργηθείσα, κατά το 2016, ποινική έρευνα, η οποία διήρκησε έξι (6) μήνες δεν ήταν ούτε επιφανειακή, ούτε ανεπαρκής, καθώς και ότι το πόρισμα της απαλλακτικής για την ενάγουσα Εισαγγελικής Διάταξης της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη δεν είναι ούτε ελλειπές ούτε στοχευμένο, αλλά αξιολογεί πλήρως το συλλεγέν αποδεικτικό υλικό.

​Έκρινε, επίσης, ότι οι εναγόμενοι (η αρθρογράφος του δημοσιεύματος και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας) εγνώριζαν την αναλήθεια των ειδήσεων και ότι διέπραξαν συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της εναγούσης.

​Τούς υποχρεώνει να αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της, παραλείποντας στο μέλλον την παρουσίαση ισχυρισμών ταυτόσημων ή παρόμοιων και δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα τους περίληψη της απόφασης, μετά την τελεσιδικία αυτής, με την καταβολή και της επιδικαζόμενης αποζημίωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ