Η Ρωσία επιτέθηκε σε δεξαμενές καυσίμων της Ουκρανίας στην Οδησσό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι δυνάμεις του χτύπησαν τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στο λιμάνι του Ρένι στην περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν τη νύχτα με drones στο λιμάνι Ρένι στην περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας.

2 8

Σύμφωνα με τη ρωσική  ιστοσελίδα rbc.ru, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων που χτυπήθηκαν χρησιμοποιούνται για την προμήθεια εξοπλισμού στον ουκρανικό στρατό, ανέφερε:

«Η επίθεση πέτυχε τον σκοπό της. Όλες οι καθορισμένες εγκαταστάσεις έχουν χτυπηθεί».

Σε άλλη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρθηκε ότι γύρω στις 12.30 απέτυχε απόπειρα μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Κιέβου να επιτεθεί σε εγκαταστάσεις σε ρωσικό έδαφος.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ότι το ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε από συστήματα αεράμυνας στον εναέριο χώρο της περιοχής Μπέλγκοροντ.

Ο Όλεγκ Κίπερ, Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας της Οδησσού, δήλωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στην πολιτική υποδομή στα νότια της περιοχής της Οδησσού για 3,5 λεπτά τη νύχτα.

Ο Κίπερ δήλωσε ότι από την επίθεση χτυπήθηκε και η υποδομή του λιμανιού και τραυματίστηκαν δύο άμαχοι υπάλληλοι του λιμανιού.

Στη δήλωση που έκανε η Διοίκηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, κοινοποιήθηκε ότι καταρρίφθηκαν 22 από τα 25 UAV που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή της Οδησσού.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ