Παρέμβαση κόλαφος του Άκη Τσελεντη για όσους αμφισβητούν τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπειου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, (του οποίου έχω τη τιμή να είμαι μέλος).»
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πρώτο ερευνητικό κέντρο του νεώτερου Ελληνικού κράτους και με ιστορία αδιάλειπτης λειτουργίας 181 ετών, θεραπεύει πλήθος επιστημονικών θεματικών μεταξύ των οποίων
της σεισμολογίας,
των τσουνάμι,
της μετεωρολογίας,
της πυρομετεωρολογίας,
της κλιματολογίας,
της φυσικής της ατμόσφαιρας,
της δορυφορικής τηλεπισκόπισης,
της ηλιακής και διαστημικής φυσικής,
της αστροφυσικής και κοσμολογίας.
Παρακολουθεί με πολλές 100αδες επίγειους μετρητικούς σταθμούς και δορυφορικά δεδομένα όλη την Ελληνική επικράτεια και το διάστημα, καταγράφοντας ανάμεσα σε άλλα τις συνθήκες που προκαλούν φυσικές καταστροφές όλων των τύπων και τα αποτελέσματα τους.
Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, σε μια εποχή ανοιχτών δεδομένων σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι υποχρέωση της Επιστήμης γενικότερα και των Εθνικών Ερευνητικών Κέντρων ειδικότερα, να ενημερώνουν την Κοινωνία και την Πολιτεία για τα αποτελέσματα των επιστημονικών δραστηριοτήτων τους αλλά και για τις φυσικές συνθήκες που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών.
Αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της επιστημονικής γνώσης και της επιστημονικής αλήθειας.
(**) Επειδή πολλοί μου στέλνετε συγχαρητήρια δεν τα αξίζω μόνο εγώ σαν Δντης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αλλά μαζί και οι διευθυντές του διαστημικού και του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου καθώς και ο Πρόεδρος όλου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Καθηγ. Μανώλης Πλοιώνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ