Πήλιο: Πλημμύρισε αίθουσα με φάρμακα για χημειοθεραπείες στο «Αχιλλοπούλειο» – 110 εγκλωβισμενοι κατοικοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο περνούν οι ώρες χειροτερεύει η κατάσταση στον Βόλο και γενικότερα στη Μαγνησίας εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που «σφυροκοπά» ανελέητα την περιοχή με ισχυρές βροχές που φέρνουν μεγάλο ύψος βροχής.

Ήδη ένας κτηνοτρόφος είναι νεκρός καθώς καταπλακώθηκε από τοιχίο ενώ ένας ακόμα πολίτης αγνοείται. Στην πόλη του Βόλου αλλά και στο Πήλιο η Ελληνική Αστυνομία έχει επιβάλλει την απαγόρευση κυκλοφορίας εδώ και λίγες ώρες.

Ανακοινώθηκε διακοπή κυκλοφορίας τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου όσο και στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας, στο Πήλιο, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Από την απαγόρευση εξαιρούνται μόνο τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ Π.Υ.)

Δείτε το tweet της Αστυνομίας:

Βουλιάζει το Πήλιο

Ιδιαίτερα άσχημη είναι η κατάσταση και στο Πήλιο.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυτοκίνητα χάνονται μέσα στα ορμητικά νερά.

Στην περιοχή Μηλίνα οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες με τους κατοίκους να βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να παρασύρονται στη θάλασσα και τα καταστήματα να πλημμυρίζουν.

Στο παραλιακό χωριό του Αγίου Ιωάννη η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το 1.5 μέτρο σε σπίτια και ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Βασίλη Καραουλάνη ενώ η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα.

Μάλιστα, υπάρχουν και εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο οι οποίοι κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Μάλιστα σύμφωνα με το meteo, περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω της νεροποντής, μαζί και τα οχήματά τους.

Πλημμύρισε και το νοσοκομείο Βόλου

Πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση και στο «Αχιλλοπούλειο» του Βόλου καθώς έχουν πλημμυρίσει αρκετοί χώροι.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός.

Και πρόσθεσε:

«Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά. Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη».

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, αντλεί τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.

Δείτε tweet από την κακοκαιρία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ