Τουρκικά drones Akinci θα ενταχθούν στο στρατό του Μαρόκου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μαρόκο διαπραγματεύεται με την Τουρκία για την απόκτηση drones «Akinci» που κατασκευάζει η τουρκική εταιρεία «Baykar», όπως αναφέρει η «Air Recognition», η οποία ειδικεύεται σε στρατιωτικές και αμυντικές υποθέσεις.

Εάν συναφθεί αυτή η συμφωνία, θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Μαρόκου, ιδιαίτερα στον τομέα του εναέριου πολέμου, και το «Akinci» θα είναι το δεύτερο drone που αποκτά το Μαρόκο από την Τουρκία, μετά το «Bayraktar TB2» που ενσωματώθηκε στη μαροκινή Πολεμική Αεροπορία το 2021.

 Το Drone «Akinci» είναι το πιο πρόσφατο προϊόν της εταιρείας «Baykar». Η μη επανδρωμένο εναέριο όχημα σχεδιάστηκε με υψηλή τεχνολογία για την υποστήριξη πολεμικών αεροσκαφών, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα δορυφορικής επικοινωνίας, συστήματα ραντάρ αέρος-αέρος, ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης, καθώς και με ειδικό τύπο συστήματος ραντάρ για αποφυγή σύγκρουσης.

Η Baykar αποκάλυψε το drone «Akinci» στο Φεστιβάλ Αεροπορίας και Τεχνολογίας της Κωνσταντινούπολης «Technofest» τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση στα τέλη της ίδιας χρονιάς, ενώ ακολούθησαν αρκετές άλλες δοκιμές των τριών πρωτοτύπων του αεροσκάφους, η τελευταία από τις οποίες ήταν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Τεχνικές προδιαγραφές του drone «Akinci»

Το αεροσκάφος «Akinci» διακρίνεται για το μοναδικό του σχεδιασμό, με άνοιγμα φτερών 20 μέτρα, μήκος λίγο πάνω από 12 μέτρα και ύψος λίγο πάνω από 4 μέτρα. Επίσης έχει συνολική χωρητικότητα 6 τόνων και 1,5 τόνους πυρομαχικά.

 Το αεροπλάνο «Akinci» διαθέτει επίσης προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ειδικά συστήματα επεξεργασίας σήματος και αισθητήρων για τον εντοπισμό εμποδίων και τον ακριβή εντοπισμό στόχων, κάτι που βοηθά στην καλύτερη λήψη αποφάσεων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ