Η Ινδία θα μετονομαστεί σε «Bharat»;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση της Ινδίας εξετάζει το ενδεχόμενο τροποποίησης του ονόματος της χώρας σε «Bharat»…και η απόφαση θα ληφθεί εντός ημερών, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

1 36

Μάλιστα, η ινδική εφημερίδα ‘India Today’ ανέφερε ότι η κυβέρνηση μπορεί να υποβάλει ψήφισμα για τη μετονομασία της Ινδίας σε «Μπχαράτ» κατά την επόμενη ειδική σύνοδο του Κοινοβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 18-22 Σεπτεμβρίου, καθώς το Σύνταγμα της Ινδίας αναφέρεται επί του παρόντος στη χώρα ως «Ινδία,  αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη έκκληση για τροποποίηση αυτής της ονομασίας σε  «Bharat».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια σειρά από εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους σε αυτήν την απόφαση και έχουν δηλώσει προηγουμένως σε δημόσιες εκκλήσεις ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο «Bharat» αντί για την Ινδία, τονίζοντας ότι αυτό το όνομα είναι αυτό που γνώριζε η χώρα εδώ και αιώνες.

Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος στις 15 Αυγούστου 2022, από τις επάλξεις του Κόκκινου Φρουρίου, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να λάβουν πέντε δεσμεύσεις, μία εκ των οποίων ήταν η ελευθερία από κάθε ίχνος δουλείας. Αυτό θεωρήθηκε ως συμβολικό χειρονομία για τον ενστερνισμό της ιθαγενούς ταυτότητας της χώρας.

Συμβολίζει την αποικιακή σκλαβιά

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ιδιωτικό αεροπλάνο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του προέδρου, του αντιπροέδρου και του πρωθυπουργού έχει γραμμένο το όνομα «Bharat».

Κατά τη διάρκεια της συνόδου των μουσώνων του κοινοβουλίου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο βουλευτής του BJP, Rajya Sabha Naresh Bansal ζήτησε την αφαίρεση της λέξης «Ινδία» από το σύνταγμα, υποστηρίζοντας ότι συμβολίζει την αποικιακή σκλαβιά.

 Ο συνάδελφός του βουλευτής του Κόμματος Bharatiya Janata, ο Harnath Singh Yadav απηχούσε την ίδια έκκληση, ζητώντας συνταγματική τροποποίηση για να αντικατασταθεί η λέξη «Ινδία» με τη λέξη «Bharat».

Καθώς η ειδική σύνοδος της Βουλής ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν εικασίες ότι μπορεί να εισαχθεί νομοσχέδιο για την τροποποίηση του συντάγματος για να επιφέρει αυτή την αλλαγή. Οι υποστηρικτές της αλλαγής του ονόματος πιστεύουν ότι η ύπαρξη ενός ενιαίου αυτόχθονου ονόματος για τη χώρα θα ενσταλάξει την αίσθηση εθνικής υπερηφάνειας και ενίσχυσης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Εν τω μεταξύ, μια επίσημη πρόσκληση για δείπνο για τους αντιπροσώπους της G20 εμφανίστηκε από το ‘Rashtrapati Bhawan’ την Τρίτη.

Η πρόσκληση είχε γραμμένο το «The President of Bharat» αντί για το συνηθισμένο «The President of India».

3 9

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ