Για μια Αττική της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

2Q==Χωρίς όραμα και στρατηγικό σχέδιο με δημιουργική πνοή στον ορίζοντα και βυθισμένη στη λογική της μικροδιαχείρισης με μικροέργα βιτρίνας, η αποπεμφθείσα διοίκηση Πατούλη, εγκα-τέλειψε πολιτικά την Αττική, στη μιζέρια και την κατάπτωση. Η παράταξή μας «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», υπό τον εμπνευσμένο και τίμιο Γιάννη Σγουρό, του οποίου η δόκιμη και επιτυ-χημένηπρωθύστερη πορεία, συνιστά μεγάλο εχέγγυο, προσερχόμαστε στις εκλογές της 8-ης Οκτώβρη, για να κάνουμε την μεγάλη και ελπιδοφόρα ανατροπή και να ξαναδώσουμε προοπτική στην Αττική.
Με επεξεργασμένες προτάσεις μεταξύ άλλων επάλξεων της Περιφέρειας, στο πεδίο της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της απα-σχόλησης και βεβαίως του κορυφαίου αγαθού της υγείας. Προ-σβλέπουμε έτσι να καταστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής Μεσογειακή Μητρόπολη στην αριστεία και την καινοτομία. Με την ενεργή χρηματοδότηση προγραμμάτων, για τη μεταφορά τεχνολογίας, καθώς και την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών μέσω αριστείας.
Ακόμα με τη προώθηση της συμμετοχής των ΜΜΕστα διεθνή μέσα έρευνας, για την ενσωμάτωση τεχνολογίας και καινοτομίας. Αλλά και τη σθεναρή ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στις καινοτόμες εφαρμογές mobile-apps.Σε ότι αφορά τους αναπτυξιακούς πυλώνες του πρωτογενή και του δευτερογενή τομέα, προτείνουμε : Την προβολή των τοπικών προϊόντων μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Την σύνδεση πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, με την αγροτική επιχειρηματικότητα. Καθώς και την προώθηση παραγωγής προϊόντων, ελληνικής προέλευσης, με υψηλή προστιθέμενη και διατροφική αξία. Στο πεδίο τώρα της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας προτείνουμε : Χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη της έξυπνης εξειδίκευσης σε τομείς, όπως η γαλάζια και δημιουργική οικονομία. Και την ίδρυση εκκολαπτηρίων και θερμοκητίδων εντός των ΑΕΙ !Για να έλθουμε στην προ-τεραία προγραμματική μας επιλογή,της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Στο-χεύουμε έτσι : Στην καταπολέμηση της παγίδευσης των οικογενειών και των παιδιών, σε συνθήκες μόνιμης φτώχειας. Στην αναβάθμιση των κέντρων υποδοχής αστέγων. Στην υποστήριξη των ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, αλλά και στην φροντίδα με περιφερειακές κινητές μονάδες, των ηλικιω-μένων ατόμων. Παροχή ιατρικών υπηρεσιών, με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Στενή συνεργασία σε όλο το φάσμα της κοινωνικής φροντίδας, με την εκκλησία, αλλά και πολλαπλή ενεργή στήριξη των ΑμεΑ. Στο φλέγον φάσμα της δημόσιας υγείας προτείνουμε : Την ενίσχυση εξοπλισμού, συντήρηση υποδομών και κατασκευή νέων δομών υγείας, σε περιοχές με ελλείψεις, όπως η Ανατολική Αττική. Τον ψεκασμό κουνουπιών, για προστασία πολιτών από νοσή-ματα, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου. Αλλά και ένα ευρύ πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και δωρεάν εξετάσεων, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Δίνοντας επίσης έμφαση στο φλέγον ζήτημα της απασχόλησης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Προτάσσοντας : Προγράμματα χρηματο-δότησης προς τον ΟΑΕΔ, για απασχόληση νέων ανέργων. Αλλά και ευρεία συνεργασία με Επαγγε-λματικούςΦορείς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, για την επιστροφή του πολύτιμου επιστημονικού μας δυναμικού, που έφυγε από την Ελλάδα – brain drain, ένεκα της κακής οικονομικής κατάστασης.  Αυτές μεταξύ άλλων, είναι οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις, για την ανασυγκρότησης της περιφέρειας, που βιώνει την μιζέρια και την εγκατάλειψη. Και στις 8 του Οκτώβρη, σας καλούμε ΜΑΖΙ, με μπροστά-ρη τον εργώδη και οραματικό Γιάννη Σγουρό, να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή και να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική στην Αττική !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής, με τον Γιάννη Σγουρό.

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ