Οι υψηλές τιμές, “εξόρισαν” την Ελληνική φετα απο το καθημερινό τραπέζι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς η ζήτηση της μειώθηκε σημαντικά λόγω της ασύλληπτα υψηλής τιμής της, η φέτα επανέρχεται στον ανταγωνισμό με τα εξαιρετικά φθηνότερα λευκά τυριά, πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω την τιμή της, που ωστόσο εξακολουθεί να είναι «τσουχτερή».

Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Η φέτα σήμερα, πωλείται απο 9 έως και 19 ευρώ το κιλό, σε συσκευασίες των 300 και 400 γραμμαρίων, ενώ η τιμή της μειώνεται κοντά στα 12 με 14 ευρώ το κιλό όταν κόβεται απο βαρέλι.

Οι φανατικοί της φέτας ωστόσο, την προτιμούν, θυσιάζοντας απο τον προϋπολογισμό κάποιο άλλο προϊόν λιγότερο αγαπητό.

Τα λευκά τυριά που έχουν αντικαταστήσει, για τους οικονομικά ασθενέστερους, στο καλάθι του νοικοκυριού την μοναδική φέτα, και παρασκευάζονται απο αγελαδινό γάλα, συνήθως απο σκόνη, εξακολουθούν να πωλούνται κάτω απο 8 ευρώ το κιλό, παρουσιάζοντας πολύ πιο ελκυστική εικόνα, λόγω τιμής.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν ν’ αντικαταστήσουν τη φέτα, που αποτελεί Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και παρασκευάζεται αποκλειστικά απο αιγοπρόβειο Ελληνικής παραγωγής γάλα.

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη της φέτας κορυφώνεται τώρα στα ψυγεία των Σούπερ Μάρκετ, χωρίς ωστόσο θεαματικές εξελίξεις στο θέμα της τιμής της, που δυστυχώς στη χώρα μας, έφτασε να πωλείται ακόμη κι ακριβότερα απ’ ότι στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες εξάγεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ