Γιατί η Ρωσία κρύβει τα αεροπλάνα της με λάστιχα αυτοκινήτων;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να καλύπτουν τα επιθετικά αεροσκάφη τους με ελαστικά αυτοκινήτων, κάτι που σύμφωνα με ειδικούς ήταν μια προσωρινή προσπάθεια να τα προστατεύσουν από επιδρομές ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Εικόνες από την ιδιωτική δορυφορική εταιρεία Maxar Technologies έδειξαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 με ελαστικά αυτοκινήτων στο κύτος τους, βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Ενώ το CNN, που δημοσίευσε την είδηση, δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον λόγο τοποθέτησης ελαστικών στο αεροπλάνο, οι ειδικοί, ωστόσο, εξήγησαν ότι μπορεί να είναι μια προσπάθεια να προστεθεί ένα άλλο επίπεδο προστασίας από ουκρανικά drones και να μειωθεί η πιθανότητα εντοπισμού ρωσικών αεροσκαφών , ειδικά τη νύχτα.

Για την προστασία αεροσκαφών

2 25

Η προσωρινή απόπειρα μπορεί να έχει περιορισμένο αντίκτυπο όσον αφορά τον μετριασμό της ζημιάς, σύμφωνα με τον Francisco Serra Martinez του κατασκευαστή drones One Way Aerospace, του οποίου τα drones έχουν χρησιμοποιηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Αυτό μπορεί να μειώσει τη θερμική υπογραφή των εκτεθειμένων στρατηγικών πόρων της αεροπορίας που τοποθετούνται σε ποδιές αεροδρομίου, αλλά θα εξακολουθούν να είναι παρατηρήσιμα κάτω από κάμερες υπερύθρων», είπε.

Τόνισε επίσης ότι οι Ρώσοι κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τα αεροπλάνα, αν και φαίνεται κάπως ανόητο.

«Η επιτυχία τους εξαρτάται από τον τύπο της κεφαλής στον πύραυλο/drone», δήλωσε ο Stephen Watkins, σύμβουλος έρευνας ανοιχτού κώδικα που παρακολουθεί αεροπλάνα και πλοία.

Πρόσθεσε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαστικά στο αεροπλάνο για να αποτραπεί η διείσδυση των θραυσμάτων από την έκρηξη αέρα.

Έντονες επιθέσεις από Drone

3 11

Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλές ρωσικές περιοχές, ακόμη και η πρωτεύουσα, η Μόσχα, έχουν αντιμετωπίσει έντονες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, το Κίεβο προσπάθησε να μεταφέρει τον πόλεμο στο εσωτερικό της Ρωσίας και έχει εντείνει τη στόχευση ρωσικών στρατιωτικών βάσεων πίσω από τις γραμμές του μετώπου στην ανατολική και νότια Ουκρανία και ταυτόχρονα εκτόξευσε τα drones του προς την καρδιά της Μόσχας.

Η χρήση drones έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στις αρχές του καλοκαιριού για να ανακτήσουν τα εδάφη τους από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ουκρανοί συνήθως καταφεύγουν σε αυτές τις λύσεις επειδή είναι λιγότερο ακριβές από τα αεροπλάνα ή τους πυραύλους και μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στα ρωσικά εδάφη, ειδικά στα σύνορα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ