Κακοκαιρια: Αγνοούνται τρεις οικογένειες στην Καρδίτσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιάκοπα συνεχίζει την καταστροφική της πορεία η κακοκαιρία Daniel η οποία έχει προκαλέσει χάος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους στην Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας απομακρυνθείτε προς ‘Ανω Λεχώνια λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Από την Τρίτη μπαράζ μηνυμάτων εστάλη μέσω του 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους για την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Παράλληλα μήνυμα του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας να απομακρυνθεί από ισόγεια και υπόγεια.

«Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στην Καρδίτσα

Δραματική είναι η κατάσταση στα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας με το νερό να φτάνει στις στέγες των σπιτιών!

Η έκκληση που απευθύνουν οι κάτοικοι είναι σπαρακτική καθώς φοβούνται ακόμα και για την ζωή τους. Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Τις τελευταίες ώρες, όπως μετέδωσε το Mega υπάρχουν πληροφορίες για τρεις οικογένειες με παιδιά που αγνοούνται στο χωριό Ριζοβούνι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με τα λασπόνερα να έχουν καλύψει τα πάντα.

Στο Mega μίλησε και κάτοικος του Παλαμά Καρδίτας αναφέροντας ότι από τις 03:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

«Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία.

Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ