Σερβικά Μέσα δείχνουν σκηνές από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καταιγίδα που έπληξε την Ελλάδα στο τέλος της θερινής περιόδου παρέλυσε και απέκοψε ορισμένες περιοχές της χώρας από την υπόλοιπη χώρα και αφαίρεσε τρεις ζωές.

Πολύ έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές, στη Θεσσαλία και στην περιοχή της Ολυμπίας και στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, κατά μήκος της κεντρικής ακτής του Αιγαίου Πελάγους, γράφει η Blic της Σερβίας.

Η καταιγίδα «Δανιήλ», που πλήττει την Ελλάδα από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε κατολισθήσεις, κατέστρεψε γέφυρες, κατάρρευση κολώνων ηλεκτρικού ρεύματος και παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα σε θολά νερά, ενώ αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται.

Ανησυχητική η κατάσταση στην Αθήνα

Καταιγίδα έπληξε και το κέντρο της Αθήνας. Χθες το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε, με ισχυρές βροχές στην πρωτεύουσα και τον Πειραιά, που συνοδεύονται από έντονες καταιγίδες. Δραματικές σκηνές καταγράφηκαν στο κέντρο της Αθήνας όπου διακρίνονταν ποτάμια βροχής να κυλούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι πλημμύρες παρέλυσαν την Ελλάδα

Λόγω της ισχυρής καταιγίδας , η αστυνομία στην Ελλάδα απαγόρευσε την κυκλοφορία στην πόλη του Βόλου, στην κοντινή ορεινή περιοχή του Πηλίου και στο νησί της Σκιάθου όπου έπεσε ρεκόρ βροχής. Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Atlantik είπε στην τηλεόραση Blic ότι έχουν 62 ταξιδιώτες στην περιοχή του Πηλίου που διαμένουν σε πολλά θέρετρα.

Προειδοποιήσεις στους πολίτες

Από χθες το πρωί η Ελληνική Πολιτική Προστασία  έστειλε προειδοποιήσεις με το 112 στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους το επόμενο 24ωρο λόγω του κινδύνου καταιγίδων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Η ελληνική αστυνομία διέταξε την Τρίτη να απομακρυνθούν τα οχήματα από τους δρόμους της κεντρικής πόλης του Βόλου και της κοντινής ορεινής περιοχής του Πηλίου καθώς η ισχυρή καταιγίδα Δανιήλ έπληξε την περιοχή. Μέσα σε μόλις 24 ώρες, η μεγαλύτερη βροχόπτωση, από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις, μετέτρεψε τους δρόμους σε πλημμυρισμένους χείμαρρους και μετέφερε μερικά οχήματα στη θάλασσα. Ανάμεσά τους και τα αυτοκίνητα των πολιτών μας, που βρίσκονται σε εκείνη την ελληνική περιοχή.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, καθώς και στο νησί της Σκιάθου

«Η συμβουλή μας στους τουρίστες που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές είναι να ακούσουν τις προειδοποιήσεις, να ακούσουν τι τους λέει η πολιτική προστασία και η αστυνομία, αν τους πει να μην εγκαταλείψουν το μέρος και να μην μετακινηθούν, να είναι πολύ πειθαρχημένοι, γιατί διαφορετικά μπορούν να βρεθούν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις» δήλωσε στο «Blic» TV ο Ντούσαν Σπασόγεβιτς, πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα.

Οι αρχές έστειλαν προειδοποιήσεις σε κινητά τηλέφωνα σε κατοίκους άλλων περιοχών της κεντρικής Ελλάδας, της νησιωτικής αλυσίδας των Σποράδων και του νησιού της Εύβοιας να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους. Έως την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και ισχυροί άνεμοι.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ