Κανένας «υπάλληλος συστήματος» δεν πρέπει να ψηφιστεί για δήμαρχος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) μέσω των ενισχυμένων αρμοδιοτήτων μπορούν να διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή, την άρση κάθε αποκλεισμού και την ευημερία των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στους οικονομικά αδύναμους, αυτονόητα πάντα με πάθος και αγάπη γι΄ αυτό που κάνουν με αυστηρή προσήλωση στον απώτερο στόχο, που είναι η ανάπτυξη και ευημερία της πόλης και των πολιτών.

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος

Άμεσες προτεραιότητες των ΟΤΑ αποτελούν η ασφάλεια των πολιτών, το κυκλοφοριακό, η πάταξη της αισχροκέρδειας, η προστασία του περιβάλλοντος, οι υποδομές σε Υγεία – Παιδεία – Πολιτισμό – Αθλητισμό.

Ασφαλώς οι πολιτικές αυτές για να υλοποιηθούν είναι απαραίτητο στο τιμόνι των δήμων και των περιφερειών πρέπει να βρεθούν πρόσωπα με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. 

Με πρόσωπα που δεν κουβαλάνε συνήθειες του παρελθόντος, που δεν ασπάζονται την μικροπολιτική, που φέρνουν φρέσκιες ιδέες.  

Ο καθένας που θέλει να θέσει τον εαυτό του στη κρίση των συμπολιτών η των συμπατριωτών , κατά τεκμήριο πρώτα πρέπει να διαγράφει μια πετυχημένη διαδρομή που έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα προσφοράς και αγώνων και μετά να ζητά να γίνει ο πρώτος του δήμου , της κοινότητας η της περιφέρειας που θέλει να κυβερνήσει .

Δυστυχώς όμως και σε αυτές τις εκλογές, τα κόμματα εξουσίας υπέδειξαν τους πρόθυμους δικούς τους υπηρέτες που θα υπηρετήσουν τα δικά τους πολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα , φυσικά και των διαπλεκόμενων νταβατζήδων τους και όχι των συνδημοτών τους.

νικβουλη
Ο Νίκος Νικολόπουλος

Ως εκ τούτου διαπιστώνεται μια έκδηλη αδιαφορία έως και αποστροφή στο να αποδεχθούν οι ικανοί και πετυχημένοι να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια, όπως και οι μη αναγνωρίσιμοι. Οι μη επώνυμοι βροντοφωνάζουν, γκρινιάζουν και γυρίζουν τη πλάτη λέγοντας δεξιά και αριστερά πως δεν έχουν κανέναν λόγο – οι απλοί πολίτες- να ψηφίσουν κάποιον υπάλληλο του Μητσοτάκη η οποίου άλλου αρχηγού.

Το βασικό κριτήριο μα και το γνώρισμα του υποψηφίου πρέπει να είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο και τους συμπολίτες της ιδιαιτέρας πατρίδας τους και που θα πορεύεται σε ένα δρόμο σταθερότητας, ασφάλειας, ανάπτυξης και ενώ το όποιο καλό αποτέλεσμα της προσπάθειας του πρέπει να φτάνει κάθε φορά πρώτα σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό και κάθε λαϊκή γειτονιά .

    Η μάχη στους δήμους και τις περιφέρειες δεν μπορεί να γίνει μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων.

Στους δίσεκτους χρόνους που διανύουμε οι ΟΤΑ δηλαδή οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν και πρέπει εάν έχουν καλούς τιμονιέρηδες στην ατελείωτη και βαθιά κρίση που έχει εξαντλήσει τον χειμαζόμενου λαό, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις κι όχι γενικές και αόριστες. 

Με πρόγραμμα που να μπορεί να υλοποιηθεί, με γνώμονα πάντοτε τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που έχει θεσμοθετημένα ο Δήμος στη διάθεση του .

Με Ανεξαρτησία (από δεσμεύσεις και συμφέροντα).

Η επιλογή πρέπει να αποβλέπει στο να αποκτήσει η τοπική αυτοδιοίκηση όχι κομματάρχες αλλά τοπικούς Κυβερνήτες, μικρούς Πρωθυπουργούς που να «τοχουν» όπως λέει η νεολαία, ώστε με σκληρή δουλειά και στιβαρό επιχειρησιακό σχεδιασμό να επιδιώξουν μια εξωστρέφεια, που θα επιτρέψει να μπουν δυναμικά ακόμα και στις διεθνείς αγορές, με τις εξαγωγές των δικών τους προϊόντων ενδεχομένως και υψηλών υπηρεσιών. Καθώς και με την προώθηση των τοπικών και περιφερειακών τουριστικών τους προορισμών, σε όλο το πολιτισμένο κόσμο με έμφαση στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

Υπάρχουν ευτυχώς σε πολλούς ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού ηγεσίες με αιρετούς άρχοντες που εργάζονται υποδειγματικά , συστηματικά και μεθοδικά με ορίζοντα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές, δίχως εκπτώσεις και υποχωρήσεις, με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στη δημόσια λογοδοσία και την νομιμότητα. 

Το περισσότερο ευχάριστο γεγονός είναι ότι ξεχωρίζουν ως φωτεινές εξαιρέσεις περιφερειάρχες και δήμαρχοι, που ενώ βρίσκονται στα δημόσια η δημοτικά πράγματα από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, εξελίσσονται και εμπλουτίζουν διαρκώς το πρόγραμμα τους, με καινοτόμες και πρακτικές ιδέες και μάλιστα μέσα από το δημόσιο διάλογο για το μέλλον της περιοχής ευθύνης τους.

Εμπλουτίζονται με ιδέες και έχουν ένα καθαρό όραμα που συμβαδίζει με την αποτελεσματικότητα και, κυρίως, ότι πάνω από όλα, προτάσσουν τον δημότη και τις ανάγκες του.

Οι πράσινες υποδομές, στρατηγικά σχεδιασμένες, και οι λύσεις που βασίζονται στη φύση είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που ασφαλώς προτεραιοποιούνται σε σχέση με τις κλασικές ενεργοβόρες υποδομές. 

Σε αρκετούς δήμους ήδη προχωρούν οι Κοινότητες Ανανεώσιμης Ενέργειας καθώς και οι Ενεργειακές Κοινότητες Πολιτών, που οφείλουν τις λαϊκές οικογένειες και τους βιοπαλαιστές. Η προώθηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δώματα δημοτικών και δημοσίων κτιρίων καθώς επίσης και Σχολικών κτηρίων αλλά και πολυκατοικιών δημιουργεί πλούτο προς όφελος όλων .

Οι πολίτες ψηφοφόροι είναι φρόνιμο να τύχουν μιας στοιχειώδους τουλάχιστον ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής τους , τη προστασία του περιβάλλοντός και τη προστασία της υγείας τους ώστε να έχει ΑΠΟΨΗ για τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση των κοινωνικών και δημόσιων παρεμβάσεων που προεκλογικά παρουσιάζουν οι υποψήφιοι αιρετοί άρχοντες . 

Στην Ευρώπη των Περιφερειών, υπάρχουν ευκαιρίες προκλήσεις αυτή την περίοδο με τα ασύλληπτα νούμερα δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με σύνθετα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα .

Επιπλέον, αναπτύξαμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας, δώσαμε βάρος στην καθημερινότητα με τις κοινωνικές μας δομές όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί και αποδείξαμε ότι, σε κάθε κρίση, κρατάμε την κοινωνία όρθια και κάνουμε πράξη την δέσμευση μας για δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που αποτελούν πρότυπο κοινωνικής συνοχής και συμπεριφοράς.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προσοχή που δίνουμε καθημερινά στη συντήρηση των σχολείων μας, συνθέτουν την πολιτική μας βούληση και σχεδιασμό όσο αφορά τις παροχές στη μητρότητα και στην Φαληριώτικη οικογένεια, καθώς αποτελούν τον πυρήνα ανάπτυξης της πόλης μας.

Παράλληλα, διευρύνουμε συνεχώς τις ενέργειές μας για τη δημιουργία μιας πόλης φιλικής στους πολίτες, με περισσότερο πράσινο, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, σύγχρονους και ασφαλείς κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και περιπάτου. Μιας πόλης που στρέφεται ξανά στην παραλία της και στις γειτονιές της και κάνει τη διαφορά στη ζωή των κατοίκων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ