Καρατομήθηκαν ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής Λιμενικού Πειραιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» στο λιμάνι του Πειραιά, κατόπιν της οποίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η «καρατόμηση» του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ειδικότερα, με βάση τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη 7/9 στον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, αναφορικά με τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να δίνει εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε εντολή στον κ. Αλεξανδράκη να απομακρύνει τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά και τον Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, και απαίτησε την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες, σε σχέση με τον απόπλου του «Blue Horizon», συνεχίζεται από τις αρμόδιες Αρχές.

Λύτρας: «Πρόκειται για αδιανόητο έγκλημα»

Για «αδιανόητο έγκλημα» έκανε λόγο ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο έσπρωξαν στο θάνατο μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» το βράδυ της Τρίτης 5/9, στο λιμάνι του Πειραιά. «Πρόκειται για ένα αδιανόητο έγκλημα. Όλη η οικογένεια των ναυτικών, όπως κι η ελληνική κοινωνία, είναι εξοργισμένη. Είμαστε εν αναμονή και του πορίσματος σε σχέση με το αν ήταν παρών την ώρα της αναχώρησης του πλοίου Λιμενικός», είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε ότι πρόκειται για πνιγμό κι οτι έφερε χτύπημα στο κεφάλι».

Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αντώνη, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν μεθαύριο Σάββατο 9/9 και ως τότε παραμένουν προφυλακισμένοι. Συγκεκριμένα, ο καπετάνιος του πλοίου είναι αντιμέτωπος με κακούργημα για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, στον ύπαρχο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τα δύο άλλα μέλη του πληρώματος, οι οποίοι ήταν εκείνοι που πέταξαν στη θάλασσα τον άτυχο 36χρονο, η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σημειώνεται πως ο καπετάνιος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών, με τις ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, είναι μέχρι και ισόβια.

«Γιατί τον πνίξατε ρε;». Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε ο κόσμος τους τέσσερις κατηγορούμενους στα δικαστήρια Πειραιά για τη δολοφονία του Αντώνη χθες το βράδυ στον Πειραιά όπου στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο Blue Horizon της Attica Group, ένα από τα μέλη του πληρώματος τον έσπρωξε επανειλημμένα με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει στο νερό και να πνιγεί την ώρα που οι μηχανές του πλοίου ήταν σε πλήρη λειτουργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ