Αναβάλλονται οι εκλογές για την ηγεσία του Συριζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αναβολή της κυριακάτικης διαδικασίας εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η χώρα, από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, φέρεται να αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις στην Κουμουνδούρου, η ΚΕ φέρεται να κατέληξε στην απόφαση να αναβάλλουν κατά μία εβδομάδα τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της παράταξης. με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν πως η διαδικασία του πρώτου γύρου θα διεξαχθεί, πλέον, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και αυτή του δευτέρου (εφόσον χρειαστεί) στις 24 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα σχετική πρόταση είχαν καταθέσει τόσο ο Νίκος Παππάς, όσο και ο Στέφανος Τζουμάκας, δύο εκ των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει αποφασίσει την αναβολή της αποψινής ανοιχτής συνομιλίας του στη Θεσσαλονίκη με μέλη και φίλους του κόμματος και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ακυρώνει τη σημερινή ομιλία του στη Νέα Ιωνία.

Σημειώνεται πως η αναβολή της όλης διαδικασίας ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει συγκεκριμένη συμφωνία με την εταιρία που θα «τρέξει» τη διαδικασία. Εν τέλει, όμως, βρέθηκε η «χρυσή τομή», κάτι που άλλωστε, αποτελούσε επιθυμία και των πέντε υποψηφίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ