Το υπουργείο δίνει οδηγίες στους πλημμυροπαθείς, που δεν έχουν νερό, να πλένουν τα χέρια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, που συνεχίζουν να απειλούν συνεχώς χωριά και πόλεις, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα οδηγίες για προστασία μετά από πλημμύρα.

Αναφέρονται οι οδηγίες για την κυκλοφορία των πολιτών, για τον καθαρισμό του σπιτιού, για την κατανάλωση νερού και τροφίμων και την ασφάλεια των πολιτών.

Εκείνο πάντως που εξοργίζει είναι πως ενώ μέρες τώρα οι πλημμυρισμένες περιοχές είναι χωρίς νερό, οι αρμόδιοι εκεί στο υπουργείο Υγείας δίνουν μεγάλη έμφαση στην… καθαριότητα και στο πλύσιμο! Την ώρα που δεν υπάρχει νερό ούτε για να πιούν οι άνθρωποι!

Σε ένα χαρακτηριστικό σημείο αναφέρεται στις οδηγίες:

«Αν για την καθαριότητα χρησιμοποιήσετε λάστιχο ή νερό με πίεση, μπορεί να προκαλέσετε πιτσίλισμα οπότε συστήνεται να φοράτε μάσκα προσώπου και γυαλιά αν είναι εφικτό. Συνιστάται απολύμανση των χώρων όπου είναι εφικτό με απολυμαντικό τύπου χλωρίνης η άλλο απολυμαντικό. Μετά το πέρας των εργασιών, πλύνετε τα ρούχα αυτά ξεχωριστά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και πλύνετε καλά τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι»!

Όσον αφορά στα παιδιά και στο πως θα παραμείνουν ασφαλή, αναφέρει:

«Πλένετε τα χέρια των παιδιών συχνά και πάντα πριν από τα γεύματα. Πλένετε τα παιχνίδια που έχουν μολυνθεί από τα νερά της πλημμύρας με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Τα μαλακά παιχνίδια μπορούν να τοποθετηθούν σε ζεστό πλυντήριο (60°C)».

Εάν δεν υπήρχε η τραγικότητα των στιγμών, πραγματικά είναι για να γελάει ο κόσμος!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ