Βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη προστατεύουν τα εμπορικά πλοία από ρωσική επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τις ρωσικές επιθέσεις, αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) προστατεύουν φορτηγά πλοία που μεταφέρουν σιτηρά από την Ουκρανία, γράφει η The Telegraph .

Βρετανικά αεροσκάφη περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα τις τελευταίες εβδομάδες για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να χτυπήσει εμπορικά πλοία.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έχει εντείνει τις επιχειρήσεις στην περιοχή αφού η Μόσχα άρχισε να επιτίθεται σε υποδομές σιτηρών τον Ιούλιο, όταν αποχώρησε από τη συμφωνία για τα σιτηρά που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Τα σιτηρά από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της επισιτιστικής κρίσης. Η Ρωσία είπε ότι αποχώρησε από τη συμφωνία επειδή η Ουκρανία αρνήθηκε να ανοίξει εκ νέου τον αγωγό αμμωνίας που εκτείνεται από την κεντρική Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι «στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων επιτήρησης, αεροσκάφη της RAF πετούν πάνω από την περιοχή για να αποτρέψουν τη Ρωσία από την εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ