Εκκενώνονται 35 περιοχές της Θεσσαλίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με επάλληλα μηνύματα το 112 καλεί τους κατοίκους στην Θεσσαλία βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση. Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοουμένους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί από τις αρμόδιες Αρχές, αλλά και τους εγκλωβισμένους στα νερά και τις λάσπες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Αναλυτικά, το απόγευμα του Σαββάτου εστάλη μήνυμα από το 112 στην Μαγνησία καλώντας τους κατοίκους στα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκινα παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Στον Βόλο, συνεργεία εργάζονται για την απομάκρυνση των όγκων λάσπης και φερτών υλών από τους δρόμους, ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης. Ο Βόλος θα είναι χωρίς νερό για τουλάχιστον 15 – 20 μέρες, όπως είπε ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος με «πρόχειρη λύση μέσω γεωτρήσεων», ενώ για πόσιμο νερό υπάρχει μόνο εμφιαλωμένο.

Εκ περιτροπής και για ελάχιστο χρόνο γίνεται η παροχή νερού, το οποίο δεν είναι πόσιμο. Το σκηνικό της καταστροφής στον Νομό συμπληρώνουν τα αποκομμένα χωριά του Πηλίου λόγω των διαλυμένων δρόμων, και τα κατεστραμμένα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ