Η Ελλάδα κοντά στην Αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, λέει ο Κούρτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τα πέντε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην αναγνώριση του.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι σε συνέντευξή του στα πολωνικά ΜΜΕ.

Αν και υπάρχουν 27 κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αναγνωρίζουν τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητο κράτος, υπάρχουν 5 κράτη που δεν το αναγνωρίζουν. Αυτά είναι η Ισπανία, η Σλοβακία, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Ελλάδα.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Κούρτι εξέφρασε αισιοδοξία ότι η χώρα του θα καταφέρει τελικά να πείσει τις χώρες αυτές. Τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει διπλωματική πρόοδο σε επίπεδο επικοινωνίας και συνεργασίας με χώρες που δεν το αναγνωρίζουν, ιδιαίτερα με την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται κοντά στην αναγνώριση του Κοσόβου.

«Η επιθυμία του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στην ΕΕ δεν τροφοδοτείται μόνο από τα δικά του συμφέροντα, αλλά ότι η χώρα θα ήθελε να συνεισφέρει στην ΕΕ, η οποία είναι το πιο σημαντικό πολιτικό έργο για την ειρήνη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Κούρτι.

Επίσης, τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο δεδομένου του χαμηλού λειτουργικού κόστους όσον αφορά την ενοικίαση χώρων και ανθρώπινου δυναμικού, θα μπορούσε να γίνει ιδανικός προορισμός για ξένους επενδυτές.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ