Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Η λιποταξία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τα άλλοθι να στερεύουν, την ανεπάρκεια να γίνεται ολοφάνερη, η χώρα να είναι ανοχύρωτη, τα επικοινωνιακά τρικ να καταρρέουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μεταθέσει για αργότερα την μετάβασή του στη ΔΕΘ.

Πρόκειται για πολιτική λιποταξία, για επιλογές υπό το κράτος πανικού, που έχουν αποκλειστικά ιδιοτελή χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διασώσει την εικόνα του, να αποφύγει να κάνει απολογισμό σε δημόσια θέα και επινοεί κινήσεις αυτοπροστασίας.

Οφείλει να πάει στη ΔΕΘ και να αναλύσει τις επιπτώσεις στην οικονομία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία κ.λπ., να θέσει το θέμα της εθνικής στρατηγικής Πολιτικής Προστασίας που έχει ανάγκη η χώρα πλέον, αλλά και να απολογηθεί για τη διάλυση του κράτους. Πολλές φορές ο Μητσοτάκης βρέθηκε σε δυσχερή θέση, ήταν πάντα επιθετικός και εριστικός, οπότε τέτοια άτακτη οπισθοχώρηση, πρώτη φορά καταγράφεται. Η διαρκής μετακύλιση ευθυνών έχει κάνει τον κύκλο της και τώρα είναι ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών. Η τακτική όλων των υπουργών να μην αναλαμβάνουν ποτέ καμία ευθύνη, κάνει επίσης τον κύκλο της.

Αλλά η ακύρωση της μετάβασης στη ΔΕΘ, είναι μήνυμα και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και σηματοδοτεί την αδυναμία του ίδιου του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την εικόνα και του εαυτού του και της κυβέρνησης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

netakias

ΔΗΜΟΦΙΛΗ