Η Λιβύη κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς πλησιάζει η καταιγίδα Ντάνιελ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεσογειακή καταιγίδα Ντάνιελ κινήθηκε με πλήρη ισχύ στη Λιβύη από την κεντρική Μεσόγειο, αφού απέκτησε τροπικά χαρακτηριστικά. Προκάλεσε υλικές απώλειες και μεγάλες ζημιές στην Τουρκία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ενώ απειλεί και άλλες αραβικές χώρες.

Η λιβυκή κυβέρνηση που διορίστηκε από το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι θα δώσει έκτακτη αργία την Κυριακή και τη Δευτέρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Ντάνιελ, καθώς σχολεία, ινστιτούτα και πανεπιστήμια, καθώς και δημόσια ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρείες, θα κλείσουν.

1 84

Ο Οσάμα Χαμάντ, επικεφαλής της ορισθείσας από το κοινοβούλιο κυβέρνησης στην ανατολική Λιβύη, μίλησε για τη συγκρότηση επιτροπής έκτακτης ανάγκης και ταχείας αντίδρασης, λέγοντας:

«Η κυβέρνηση της Λιβύης ακολούθησε όλες τις αναφορές που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές που υποδεικνύουν την πιθανότητα άνευ προηγουμένου καιρού διακυμάνσεις που αντιπροσωπεύουν οι βροχοπτώσεις μεγάλων ποσοτήτων βροχής. Συγκροτήθηκε επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης και Ταχείας Αντίδρασης».

Ο Οσάμα Χαμάντ πρόσθεσε: «Οι καιρικές προβλέψεις δείχνουν την πιθανότητα μεγάλων ποσοτήτων βροχής, συνοδευόμενες από καταιγίδες, ανέμους και τυφώνες ως αποτέλεσμα του τυφώνα Ντάνιελ που πλησιάζει τις ακτές της Λιβύης».

Ο Χαμάντ τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι  σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους.

Η μεσογειακή καταιγίδα Δανιήλ κινήθηκε με πλήρη ισχύ στη Λιβύη από την κεντρική Μεσόγειο, αφού απέκτησε τροπικά χαρακτηριστικά. Προκάλεσε υλικές απώλειες και μεγάλες ζημιές στην Τουρκία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ενώ απειλεί και άλλες αραβικές χώρες.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες στη Λιβύη αναμένουν βροχές σε αρκετές περιοχές της βόρειας χώρας, ιδιαίτερα την Κυριακή και τη Δευτέρα, συνοδευόμενες από καταιγίδες και χείμαρρους σε ορισμένες περιοχές, με ενεργούς ανέμους και κύματα να ξεπερνούν τα τρία μέτρα, γεγονός που απειλεί να πλημμυρίσει κάποιες παράκτιες περιοχές.

Η καταιγίδα Ντάνιελ χτύπησε την Ελλάδα

Η καταιγίδα Ντάνιελ προκάλεσε βροχές, οι οποίες μετατράπηκαν σε τεράστιες πλημμύρες στην περιοχή της Μαγνησίας και σε αρκετές άλλες περιοχές της Ελλάδας, σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ