Ο Σαρλ Μισέλ χαρακτήρισε κυνισμό την αποστολή δωρεάν σιτηρών από τη Ρωσία στην Αφρική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επέκρινε την πρωτοβουλία της Μόσχας να παρέχει δωρεάν σιτηρά στις αφρικανικές χώρες, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

«Τι κυνισμός και τι ασέβεια για τις αφρικανικές χώρες εκείνη την εποχή, ότι η «συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας» επέτρεψε την εξαγωγή 30 εκατομμυρίων τόνων, ως επί το πλείστον, στις πιο ευάλωτες χώρες. Και οι «διάδρομοι αλληλεγγύης» έχουν ήδη καταστήσει δυνατή την εξαγωγή 40 εκατομμυρίων τόνων», δήλωσε αγανακτισμένος ο Σαρλ Μισέλ στη σύνοδο κορυφής της G20.

Ωστόσο, ξέχασε να αναφέρει, σημειώνει το δημοσίευμα,  ότι κατά μήκος αυτών των διαδρομών τα ουκρανικά σιτηρά εξάγονταν κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Κατάρ προβλέπει την προμήθεια ενός εκατομμυρίου τόνων σιτηρών από τη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς πληρωμή στις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στην Αφρική.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα αρχίσει να προμηθεύει δωρεάν σιτηρά σε έξι αφρικανικές χώρες τις επόμενες εβδομάδες. Μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών Ρωσίας και Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επεξεργασία των ρωσικών σιτηρών για αποστολή σε χώρες που έχουν ανάγκη.

Την προηγούμενη μέρα, εμφανίστηκαν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης ότι ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να εκπληρώσει όλους τους όρους της Ρωσίας για την επιστροφή στη συμφωνία σιτηρών.

Όπως είναι γνωστό, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία διέγραψε τα χρέη των αφρικανικών χωρών, καταλήγει το δημοσίευμα.

Runews

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ