Γιώργος Βενετσανος: Κέντρο, Τουριστικό Πάρκο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλήθεια έχουμε σκεφτεί σε τι πόλη θέλουμε να ζούμε; Θέλουμε μια Αθήνα που να θυμίζει Τουριστικό Πάρκο; Με ένα κέντρο ακατοίκητο, που να ρημάζει και να εγκαταλείπεται από τους πολίτες του; Γιατί δυστυχώς οι μέχρι σήμερα λογικές οδηγούν σε αυτή την κατάσταση.

Πιστεύω πως κάθε εχέφρων Αθηναίος θα απαντούσε όχι. Η Αθήνα μας πρέπει να είναι μια Ανοιχτή Πόλη με ένα κέντρο ζωντανό κύτταρο, πολυσυλλεκτικό, με ισορροπημένη ανάπτυξη, που να απλώνεται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και γειτονιές, δίνοντάς βάση στην προστασία της πολιτιστικής και αρχιτεκτονική κληρονομιάς πόλης μας καθώς αλλά και στην αναβάθμιση της ζωής των Αθηναίων.

Δηλαδή δεν θέλουμε τουρισμό στην πόλη μας; Το ακριβώς αντίθετο, η Αθήνα φιλοξενεί στα σπλάχνα της το ναό του Ξένιου Διός, που υποδέχεται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τους επισκέπτες αυτής της ιστορικής πόλης. Άλλο όμως τουρισμός και άλλο υπέρ κορεσμός και άναρχη τουριστική ανάπτυξη, χωρίς να υπολογίζεται το περιβάλλον αλλά και η ίδια η κοινωνική δραστηριότητα των Αθηναίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις επιβαρύνεται. Καλοδεχούμενοι λοιπόν οι επισκέπτες μας και η βοήθεια που προσφέρουν στην χειμάζουσα οικονομία μας. Εν πάση περίπτωση όμως μπορούμε άνετα να τα πετύχουμε και τα δυο, εφόσον όμως τηρούμε στοιχειώδεις κανόνες λογικής.

Η Αθήνα μας είναι μια πόλη με μπόλικο τσιμέντο άλλα και με πανέμορφες γωνιές, που της δίνουν ανάσα ζωής, να φροντίσουμε λοιπόν αυτές οι γωνίες να απλώσουν, για να γίνει πραγματικότητα απαιτείται να μην είμαστε επισκέπτες στην πόλη που αγαπάμε αλλά να συμμετέχουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, κάνοντας την καλύτερη και ανεβάζοντας την ποιότητα ζωής της, που θα απολαμβάνουν ντόπιοι και τουρίστες με χρηστή χρήση των δημοσιων κονδυλίων και με ειλικρινή βούληση των υπευθύνων.

Βενετσάνος Γιώργος
Υποψήφιος στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθήνας
Με το συνδυασμό “Ανοιχτή Πόλη” του Κώστα Ζαχαριάδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ