Νινα Κασιμάτη: Η υπουργοποίηση Στυλιανίδη συνιστά πρόκληση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα που όλη η Ελλάδα υποφέρει απο το ανύπαρκτο έργο που άφησε πίσω του ο κ. Χρήστος Στυλιανιδης στην Πολιτική Προστασία, ο Πρωθυπουργός τον επιβραβεύει και τον διορίζει υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για τον «ειδικό για την Πολιτική Προστασία από την Ευρώπη», που διορίστηκε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής τον Σεπτέμβριο του 2021 μετά την καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας και είναι πολιτικά υπεύθυνος για όλες τις καταστροφικές πυρκαγιές που ακολούθησαν, αφού η αντιπυρική προστασία του 2022 και 2023 ήταν δική του αρμοδιότητα.

Είναι σαφές ότι οι ανασχηματισμοί του κ. Μητσοτάκη έχουν μοναδικό γνώμονα την επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων με απλό ανακάτεμα της τράπουλας λόγω έλλειψης πραγματικών «αρίστων», προκειμένου να αθωώνεται το Επιτελικό Κράτος του Μεγάρου Μαξίμου, δηλαδή η δική του υπαίτια Πρωθυπουργία. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί αρέσκεται να προβιβάζει τους υπευθύνους των καταστροφών σε Υπουργούς.

Αλλά αυτός ο διορισμός, σε αυτή μάλιστα τη χρονική συγκυρία, συνιστά πρόκληση.
Ποιο είναι το μετρήσιμο αποτέλεσμα του έργου του κ. Στυλιανίδη σε Ρόδο, Έβρο και Θεσσαλία; Πως είναι δυνατόν ο κ. Στυλιανιδης αντί να είναι απολογούμενος, σήμερα να επιβραβεύεται και να διορίζεται υπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο υπουργείο; Η έννοια της λογοδοσίας και της συνέχειας είναι ανύπαρκτη στο δήθεν Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ