Θεσσαλία: Αλαλούμ για το άνοιγμα των σχολείων στις πλημμυρισμένες περιοχές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο πριν τις 9 το πρωί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης έλεγε (στον ΑΝΤ1) πως αύριο θα αποφασιστεί, σε ευρεία σύσκεψη, τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων στη Θεσσαλία και τότε θα έχει στοιχεία για την κατάστασή τους. Δύο ώρες αργότερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή έλεγε στη Βουλή ότι δεν θα ανοίξει κανένα σχολείο στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα η Ζ. Μακρή δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει κανένα σχολείο οποιασδήποτε βαθμίδας στην περιοχή της Θεσσαλίας, αν δεν υπάρξει πλήρης ασφάλεια, κυρίως υγειονομική, για τους μαθητές, Λίγο πριν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη είχε ζητήσει άμεση σύγκλιση των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου οι συναρμόδιοι υπουργοί να ενημερώσουν για την κατάσταση των σχολείων των πληγεισών από τις πλημμύρες περιοχών, καθώς και για το συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Η υφυπουργός αποδέχθηκε το αίτημα προσθέτοντας πως ακόμη δεν είναι δυνατή η καταγραφή του συνόλου των σχολικών συγκροτημάτων, ώστε να εκτιμηθεί αν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα. «Καθημερινά είμαστε σε τηλεδιάσκεψη με όλους τους διευθυντές των σχολείων και αύριο Τετάρτη θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για τα σχολεία που θα χρειαστούν συστέγαση η μετακίνηση», ανέφερε η Ζ. Μακρή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ