Φόβοι στη Mossad ότι η Ρωσία θα πουλήσει προηγμένα όπλα στο Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια σπάνια δημόσια κριτική στη Μόσχα έγινε από έναν Ισραηλινό αξιωματούχο.

Ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών (Μοσάντ) είπε ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να πουλήσει προηγμένα όπλα στο Ιράν, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Ο Ντέιβιντ Μπαρνέα της Μοσάντ ανέφερε σε ομιλία του την Κυριακή, ότι το Ισραήλ ανησυχεί σοβαρά πως οι Ρώσοι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ιράν να του παράσχουν όπλα και πρώτες ύλες, που θα εκθέσουν το Ισραήλ σε κίνδυνο.

Ο Μπαρνέα εξήγησε επίσης στις δημόσιες δηλώσεις του ότι η Μοσάντ απέτρεψε περισσότερες από είκοσι προγραμματισμένες επιθέσεις από το Ιράν, στοχεύοντας εβραϊκές και ισραηλινές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο φέτος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Μοσάντ απειλεί να χτυπήσει το Ιράν

Ο διευθυντής της Μοσάντ απείλησε ότι θα χτυπήσει Ιρανούς αξιωματούχους και φορείς λήψης αποφάσεων εάν οποιοδήποτε σχέδιο επίθεσης που συνδέεται με το Ιράν έβλαπτε Εβραίους ή Ισραηλινούς.

Προειδοποίησε επίσης ότι η ισραηλινή απάντηση θα χτυπήσει «βαθιά στο Ιράν, στην καρδιά της Τεχεράνης».

Το Ιράν επιδιώκει να αποκτήσει νέα και προηγμένα συστήματα αεράμυνας από τη Ρωσία, σύμφωνα με όσα είπαν στο Bloomberg News τον περασμένο Μάρτιο άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Ενώ η Ρωσία δεν έχει πει εάν θα της προμηθεύσει συστήματα S-400, τα οποία Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν την ικανότητά τους να χτυπήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει στον παλιό εχθρό του, το Ιράν, να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και συχνά έχει απειλήσει με στρατιωτική δράση.

Η Ρωσία και το Ιράν έχουν ενισχύσει τις σχέσεις τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ το Ισραήλ έχει ασκήσει μόνο ήπια κριτική στη Μόσχα για τη διατήρηση θερμών σχέσεων με το Κρεμλίνο σε θέματα Μέσης Ανατολής, σημειώνει η ισραηλινή Ynet.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ