Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Φλωρίδης: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας των τραπεζιτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της ασυλίας των τραπεζιτών, μολονότι είχε δεσμευτεί στις προγραμματικές δηλώσεις, ωστόσο, την Τετάρτη άφησε ανοιχτό το ζήτημα για τις επικείμενες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Υπενθυμίζεται πως όταν ο Γιώργος Φλωρίδης είχε προβεί στην πρώτη δέσμευση γκάφα, το Μέγαρο Μαξίμου τον «άδειασε» κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις που δεν είχαν εκφραστεί σε Υπουργικό Συμβούλιο.

«Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν με την ευρεία παρέμβαση που γίνεται στον ΠΚ και ΚΠΔ» δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης την Τετάρτη στην Βουλή, προσθέτοντας πως «αποσπασματικές και επ΄ ευκαιρία δημιουργίας εντυπώσεων ρυθμίσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε το θέμα στην επικείμενη νομοθετική παρέμβαση, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Ηρώδου Αττικού.

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος όταν κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως εκείνη θέσπισε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, προσθέτοντας όμως συμψηφιστικά το καθεστώς ασυλίας που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα μέλη του Υπερταμείου και τους τραπεζίτες που συμμετέχουν στις αναδιαρθρώσεις δανείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ