Βούλγαρος ΥΠΑΜ: Η Ρωσία μας προκαλεί, συζητάμε απάντηση με τους συμμάχους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία παρέτεινε την κήρυξη ζώνης κλειστής ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Αυτή η ζώνη επηρεάζει τα ύδατα που αποτελούν μέρος της βουλγαρικής οικονομικής ζώνης.

Αυτό είπε ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ  σήμερα στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

Όπως είπε τέτοιες ενέργειες θεωρούνται πρόκληση.

«Η Βουλγαρία συζητά μια απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις – τόσο ανεξάρτητα όσο και μαζί με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε και υπενθύμισε την ήδη ανακοινωθείσα επείγουσα αγορά πυραύλων για την ακτοφυλακή.

«Η συγχώνευση των στρατιωτικών πληροφοριών με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών θα πρέπει να γίνει μόνο μετά από ανάλυση για το ποιες θα ήταν οι βλάβες και τα οφέλη από κάτι τέτοιο», σχολίασε επίσης ο Ταγκάρεφ  για το θέμα της ημέρας που είναι η συγχώνευση των βουλγαρικών υπηρεσιών πληροφοριών και των δυνάμεων ασφαλείας.

«Δεν θα σχολιάσω τέτοιες κατηγορίες και υποθέτω ότι είναι αβάσιμες». Αυτό είπε ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο νεοδιορισθείς διευθυντής της «Terem» εκπαίδευσε στρατιώτες στην Ουκρανία. (σημ. «Terem»= «TEREM – HOLDING» EAD- κρατική εταιρεία Άμυνας)

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Καλίν Ντιμιτρόφ έχει εξαιρετικά καλές επαφές με την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αντιστάθμιση του ρόλου της Ρωσίας στη συντήρηση του στρατιωτικού οπλισμού που χρησιμοποιεί ο βουλγαρικός στρατός.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ