Η Μολδαβία απέλασε τον τοπικό διευθυντή του Sputnik – Κατηγορεί το ρωσικό πρακτορείο για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tον τοπικό διευθυντή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik απέλασε σήμερα η Μολδαβία, με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας να αναφέρει ότι «ένας Ρώσος πολίτης ηλικίας 56 ετών χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο για 10 έτη και εκδιώχθηκε από το έδαφος της Μολδαβίας».

Πρόκειται για τον επικεφαλής του τοπικού γραφείου του Sputnik τον Βιτάλι Ντενίσοφ, με το Κισινάου να κατηγορεί το ρωσικό πρακτορείο για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Την απέλαση επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, καταγγέλλοντας ως «γελοία» την πρακτική του Κισινάου που «καταστέλλει κάθε διαδήλωση διαφωνούντων και εξαλείφει τις ανεπιθύμητες πηγές πληροφόρησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αντιρωσικό άρωμα αυτού του οικτρού μέτρου», όπως ανέφερε.

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας ισχυρίστηκε ότι πήρε αυτή την απόφαση με αφορμή «τις επιθέσεις, τα ψέματα, την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση» που διέσπειρε το πρακτορείο. «Θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα των Μολδαβών», τόνισε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Βόντα, προειδοποιώντας ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία απόπειρα «διχασμού ή αποδυνάμωσης» του κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ