Δημοσκοπηση – φωτιά για τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για το MEGA, στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες.

Στο ευρύ κοινό, η Έφη Αχτσιόγλου έχει καθαρό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο μειώνεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν ερωτούνται εκείνοι που θα πάνε να ψηφίσουν – και άρα θα κρίνουν το αποτέλεσμα – τότε ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Στην προτίμηση για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται επίσης η Έφη Αχτσιόγλου με 35% έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και ο Στ. Τζουμάκας με 3%
Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται καθαρά με 41% έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.
Ωστόσο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 39% έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου. Τρίτος ο Ευκλ. Τσακαλώτος με 13% ενώ από 3% συγκεντρώνουν Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας.

Σενάρια β’ γύρου
Σε περίπτωση που η εκλογή προέδρου κριθεί στον δεύτερο γύρο, τότε η έρευνα της Metron Analysis δείχνει τα εξής:

-Στο σύνολο των ερωτηθέντων η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52% έναντι 25% του Στ. Κασσελάκη.
-Στους ψηφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου συτγκεντρώνει 52%, έναντι 39% του Στ. Κασσελάκη.
-Στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 45% έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ τα στοιχεία της ανέλυσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ