Οι σοβαρότατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο γιος του Αμερικανού πρέδρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινική δίωξη σε ομοσπονδιακό επίπεδο για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου αντιμετωπίζει ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προκαλεί διαρκώς… πονοκέφαλο για τον πατέρα του.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται ότι έκανε ψευδή δήλωση όταν αγόρασε ένα όπλο Colt Cobra τον Οκτώβριο του 2018, καθώς ανέφερε ότι δεν είναι εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες. Αυτή η ποινική δίωξη είναι η πρώτη που ασκείται σε γόνο εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ.

Στο κατηγορητήριο που υποβλήθηκε στο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ αναφέρεται ότι ο Χάντερ Μπάιντεν διώκεται για τρία αδικήματα που σχετίζονται με την ψευδή δήλωσή του στον έμπορο όπλων. Εκείνη την εποχή έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και εκ του νόμου απαγορευόταν να κατέχει όπλο.

Η δίωξη διασφαλίζει ότι τα δικαστικά δράματα θα παίξουν υπερβάλλοντα ρόλο στις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και είναι πιθανό να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον 77χρονο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει μπροστά του τέσσερις δίκες για διάφορα πολιτειακά και ομοσπονδιακά αδικήματα.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ειδικός εισαγγελέας Ντέιβιντ Γουάις, δεν γίνεται καμία αναφορά στις φορολογικές παραβάσεις του Χάντερ Μπάιντεν. Ο Γουάις είχε διοριστεί εισαγγελέας του Ντέλαγουερ από τον Τραμπ και επί χρόνια ερευνούσε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του 53χρονου Χάντερ. Διορίστηκε ειδικός εισαγγελέας στην έρευνα αυτήν τον περασμένο Αύγουστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ