Για 11η ημερα ο Βολος δεν εχει νερο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις πληγές του μετρά ο Βόλος μετά την κακοκαιρία Daniel, η οποία άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές και δεκάδες θύματα. Οι έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν στη συγκεκριμένη περιοχή από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, και διήρκησαν σχεδόν τρεις ημέρες, είχαν σαν αποτέλεσμα να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις στις 11:00 τόσο για το πρόβλημα υδροδότησης όσο και για το άνοιγμα των σχολείων. Η περιοχή παλεύει με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, καθώς οι πολίτες δεν έχουν νερό να πιουν! Τα σπίτια να τροφοδοτούνται με νερό κατάλληλο μόνο για οικιακή χρήση, ενώ αρμόδιοι φορείς υπενθυμίζουν τους κινδύνους από πιθανές ασθένειες από τα ακατάλληλα νερά.

Την ίδια ώρα, εικόνες καταστροφής και στο γηροκομείο του Βόλου. Έχει καταρρεύσει τμήμα της παλιάς πτέρυγας από την κακοκαιρία. «Ήταν το λιγότερο δυνατό αυτό που συνέβη» ανέφερε η διευθύντρια του Γηροκομείου Βόλου Κωνσταντίνα Δημητρίου, και σημείωσε πως «εκείνη η ημέρα ήταν μια μέρα πάρα πολύ δύσκολη. Η καταρρακτώδης βροχή ήταν συνεχόμενη. Εμείς παρακολουθούσαμε συνέχεια τις εξελίξεις, για τη στάθμη του νερού εδώ, φοβηθήκαμε πάρα πολύ και από νωρίς αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τους ηλικιωμένους μας από όλο τον χώρο εδώ, γιατί φοβόμασταν αρχικά να μην πλημμυρίσουν οι χώροι μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα καταρρεύσει ολόκληρο το κτίριο».

Η λάσπη έχει σκεπάσει τα πάντα

Οι κάτοικοι του Βόλου που τα σπίτια τους έπαθαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και με κάθε τρόπο και μέσο καταβάλλουν προσπάθειες να καθαρίσουν τους χώρους τους από τη λάσπη που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ είναι και εμφανή τα προβλήματα στις επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν τόσο εξαιτίας της έλλειψης νερού, όσο και επειδή η λάσπη μπήκε μέσα και κατέστρεψε βασικούς εξοπλισμούς.

Ανεβαίνει η στάθμη της λίμνης Κάρλα

Η λίμνη Κάρλα είναι ένα ακόμη πρόβλημα, ενώ το τελευταίο 24ωρο απειλεί να κατακλύσει με τα νερά της ό,τι απέμεινε αλώβητο στο θεσσαλικό κάμπο από τις πλημμύρες.

Η στάθμη της λίμνης ανεβαίνει συνεχώς από τα νερά του Πηνειού και απειλούνται τα κοντινά σε αυτή χωριά, όπως το Στεφανοβίκειο, ο Ριζόμυλος και τα Κανάλια και για το λόγο αυτό χθες το βράδυ το 112 ήχησε και ζήτησε από τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ