Το ρωσικό ΥΠΕΞ κήρυξε Persona Non Grata δύο αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώτος και ο δεύτερος γραμματέας της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Μόσχα διατήρησαν επαφές με έναν πρώην υπάλληλο του προξενείου που εκτελούσε καθήκοντα για να βλάψει την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο πρώτος και ο δεύτερος γραμματέας της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Σίλιν και Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν, κηρύσσονται persona non grata.

 «Έγινε ένα σκληρό διάβημα στην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα  Λιν Τρέισι με την παρουσίαση ενός επίσημου σημειώματος σχετικά με το ασυμβίβαστο των ενεργειών αυτών των αξιωματούχων με το διπλωματικό καθεστώς», εξηγεί το μήνυμα.

Το υπουργείο είπε ότι ο Σίλιν και ο Μπερνστάιν ήταν σε συνεχή επαφή με τον Ρόμπερτ Σόνοφ, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στο αμερικανικό προξενείο και, για χρήματα, εκτελούσε καθήκοντα με στόχο να βλάψει την εθνική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Είναι γνωστό ότι οι διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν το ρωσικό έδαφος εντός μιας εβδομάδας. Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε το απαράδεκτο τέτοιων ενεργειών από την πλευρά της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών και διαβεβαίωσε ότι θα κατασταλεί αυστηρά από τη ρωσική ηγεσία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας σταμάτησαν τις παράνομες δραστηριότητες ενός πληροφοριοδότη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα.

Russian news 24

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ